Ειδήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»
Ντόναλντ Τραμπ: Ο απερχόμενος πρόεδρος φρόντισε να δώσει ελπίδες στους υποστηρικτές του.

Η εποχή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έλαβε τέλος. Βέβαια, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να δηλώσει ότι θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη σύντομη ομιλία που έκανε, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, Μελάνια.

Τελικός προορισμός για σήμερα η Φλόριντα

Το ζευγάρι ήδη ταξίδεψε αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση Άντριους και τελικό προορισμό του σήμερα έχει τη Φλόριντα. Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ επέλεξαν και σ’ αυτή την τελευταία έξοδο από τον Λευκό Οίκο να μη φορέσουν μάσκες. Ίσως, αυτό να έχει να κάνει και με την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν που θα υπογράψει διάταγμα για την υποχρεωτική χρήση τους.

Στη βάση Αντριους ο Τραμπ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους οπαδούς του που συγκεντρώθηκαν εκεί, αλλά και τους παρατεταγμένους στρατιώτες. Αυτοί, ευτυχώς, φορούσαν όλοι μάσκες Στη βάση Αντριους βρίσκονταν και τα μέλη της οικογένειας Τραμπ, ενώ όσο οι οπαδοί του επευφημούσαν τον πατέρα της, η Ιβάνκα Τραμπ ήταν δακρυσμένη.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος που δεν ακολουθεί την παράδοση και δεν παραδίδει τον Λευκό Οίκο στον διάδοχό του, από το 1869. Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει καλή γνώση των εξελίξεων στα ενδότερα του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ «άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν». Το περιεχόμενο του σημειώματος δεν έγινε γνωστό. Ένα σύντομο σημείωμα καλωσορίσματος άφησε και η Μελάνια στην Τζιλ Μπάιντεν.

Στην ομιλία του στη βάση Αντριους, όπου έπεσαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί, ο Τραμπ είπε ότι «με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Μελάνια. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Καθώς ολοκληρώνω τη θητεία μου ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στέκομαι απέναντί σας πραγματικά υπερήφανος από το τι καταφέραμε μαζί. Κάναμε όσα ήρθαμε να κάνουμε- και πολλά περισσότερα».

Από την πλευρά της, η Μελάνια Τραμπ ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας τσάντα αξίας 70.000 δολαρίων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ».

Δείτε Live εικόνα από τις ΗΠΑ με την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν να είναι στις 7 (ώρα Ελλάδας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments