Τεχνολογία

Twitch: Απέκλεισε μόνιμα το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ

Twitch: Απέκλεισε μόνιμα το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ
Twitch: Μέχρι πρότινος τα bans ήταν προσωπικά. Τι ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία μετάδοσης βίντεο.

Παρελθόν και από το Twitch αποτελεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί με το “αντίο” στον Λευκό Οίκο ο Ρεπουμπλικανός αποχαιρετά και το κανάλι του στην μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα. Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Twitch ο Ρεπουμπλικανός αποκλείεται για πάντα από τις υπηρεσίες που προσφέρει η αμερικανική υπηρεσίας μετάδοσης βίντεο.

Είχαν προηγηθεί δύο bans. Το πρώτο τον Ιούνιο του 2020 με την αιτιολογία της “συμπεριφοράς μίσους” και το δεύτερο αμέσως μετά τα γεγονότα και την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλειο. Ο πρώην -πλέον- πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί ούτε να ασκήσει έφεση, αλλά ούτε και να δημιουργήσει νέο λογαριασμό. Το Twitch ανακοίνωσε στο The Verge: “Έχουμε αποκλείσει το κανάλι του προέδρου Trump στο Twitch για πάντα, λόγω “υποκίνησης βίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Twitch αναφέρει τα εξής:

“Οι δηλώσεις του προέδρου συνεχίζουν να ερμηνεύονται ως προτροπή προς βία και αναλαμβάνουμε δράση για να αποτρέψουμε πιθανό κακό προς το community μας και τον κόσμο. Το Twitch έχει ξεκάθαρους κανόνες, οι οποίοι προστατεύουν από συμπεριφορά μίσους, παρενόχληση ή υποκίνηση βίας και λαμβάνουμε υπόψη μας πράξεις εκτός της υπηρεσίας, όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις. Ωστόσο, τα γεγονότα των περασμένων εβδομάδων, έχουν επισημάνει ένα κενό σε σχέση με τη ρητορική που ενθαρρύνει τη βία, ανεξάρτητα από το εάν μεταδόθηκε απευθείας στο Twitch ή όχι. Θα αναβαθμίσουμε τους κανόνες της πολιτικής μας ως αποτέλεσμα της επανεκτίμησής μας για την παρούσα κατάσταση”.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε περίοδο όπου πολλοί streamers διαμαρτύρονται στο Twitch ότι δεν κάνει τίποτα για τις προσβολές και τις εκφράσεις μίσους/ρατσισμού που γίνονται από μια μερίδα άλλων streamers. Ο Τραμπ χρησιμοποιούσε το Twitch για τις ομιλίες του, οι οποίες μεταδίδονταν είτε ζωντανά είτε on demand. Μάλιστα, η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν 1ο livestream στην πλατφόρμα με πάνω από 225.000 ταυτόχρονους viewers. Ο Ρεπουμπλικανός στο κανάλι του πριν αυτό κλείσει μετρούσε 130.000 followers ενώ η ίδια η πλατφόρμα έχει πάνω από 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την ημέρα και πάνω από 27.000 συνεργαζόμενα κανάλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments