Ελλάδα

Σχέδιο για τις πορείες: Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σχέδιο για τις πορείες: Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Σχέδιο για τις πορείες: «Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν» ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ρήγας.

Γεγονός είναι το νέο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι διατάξεις φέρνουν σημαντικές αλλαγές αναφορικά με την επιτήρηση και περιφρούρηση των συναθροίσεων. Ένας από τους βασικούς άξονες του αφορά και την κλιμακωτή δράση των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, “η χρήση νερού ή δακρυγόνων ή βομβίδων κρότου – λάμψης θα είναι η τελευταία καταφυγή”. Ακόμη πρόσθεσε: «Εκείνο που σαφώς αποτελεί δέσμευση, πλέον, της αστυνομίας είναι η αναλογική και κατά το δυνατόν περιορισμένη χρήση των δακρυγόνων. Την ίδια στιγμή, θα θεσπιστεί ένα ειδικό σύστημα για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας μιας διαδήλωσης, οι οποίες θα ελέγχονται με τεχνολογικά μέσα, όπως κάμερες, drones και με τα «παραδοσιακά» ελικόπτερα”.

Τι λένε οι αστυνομικοί για το νομοσχέδιο:

Το νέο αυτό πλαίσιο σχολίασε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας κ. Νίκος Ρήγας. Ο κ. Ρήγας υποστήριξε αρχικά ότι «οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν. Θα έχουμε διεκδικήσεις, είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας μας», εξηγώντας ότι οι πορείες θα πρέπει να γίνονται «με σεβασμό απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Επίσης είπε ότι «έχουμε δει διάφορα σχέδια όλα αυτά τα χρόνια, μένει να δούμε αν θα μείνουν στο χαρτί» και σημείωσε ότι «μια συγκέντρωση δεν μπορεί να διαλύεται έτσι απλά, όμως κάποιος που τη διοργανώνει πρέπει να έχει και την ευθύνη. Πολλές φορές η αστυνομία βρίσκεται στη μέση, μεταξύ του κράτους και αυτών που διεκδικούν».

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ -για την οποία μετά την αντίδραση δημοσιογραφικών ενώσεων δόθηκαν διευκρινίσεις- ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Πολλές φορές το έργο των φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων είναι πολύ δύσκολο, γιατί συχνά εξελίσσεται η πορεία σε πεδίο μάχης. Γι’ αυτό πρέπει να προασπίσουμε τους εργαζόμενους αστυνομικούς, την κοινωνία και τους δημοσιογράφους και αυτούς που κατεβαίνουν στο δρόμο γιατί έχουν δίκαι αιτήματα. Θα προασπίσουμε σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα στη διαδήλωση» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ρήγας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments