Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες
Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Ραγδαία η επιδείνωση καθώς έρχεται νέα ψυχρή εισβολή.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει πρόβλεψη για σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες καθώς θα εμφανίζει μια ιδιαίτερη εμμονή στη βορειοδυτική χώρα τα επόμενα 24ωρα με συνεχείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα πολύ ορεινά. Σύμφωνα με ό,τι επανέλαβε ο ίδιος, υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσουν απότομα τα χιόνια τονίζοντας πως το ενδεχόμενο αυτό εντείνει τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Για το Σαββατοκύριακο, η κακοκαιρία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Όπως αποκάλυψε, αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας αν και η νέα ψυχρή εισβολή δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο αυτή που επηρέασε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες. Τέλος, ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι περιοχές που θα σημειωθούν και πάλι χιονοπτώσεις, αλλά ενδεχομένως να σημειωθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ο καιρός το Σάββατο 23 Ιανουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και μετά το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και νωρίς το πρωί και το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Πάντως, νέα κακοκαιρία προβλέπει και ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Μαρουσάκη ο Ιανουάριος θα μας αποχαιρετήσει με διαδοχικές κακοκαιρίες, ενώ στα μέσα της άλλης εβδομάδας αναμένουμε και ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα φέρει τα χιόνια και πάλι σε χαμηλά υψόμετρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments