Ελλάδα

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται
Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι.

Ένταλμα σύλληψης , το οποίο εκτελέστηκε σήμερα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του προπονητή που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 χρόνων.

Ο 38χρονος- πλέον- προπονητής, συνελήφθη στη Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από 9 χρόνια, όταν το θύμα ήταν έντεκα ετών.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμπιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Επιπλέον, της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον προπονητή

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη- πλέον- αθλήτρια. Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία αμέσως μόλις φθάσει από τη Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Να αναφέρουμε πως ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

«Θα το πάμε μέχρι τέλους»

Είναι συνειδητή επιλογή μας και «θα το πάμε μέχρι τέλους», για να υπάρξει «φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Πιπιλή για την υπόθεση Μπεκατώρου και την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Και προσέθεσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατίρι κανενός. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς, ενοχλούμε τους λίγους και τους μόνιμους. Αλλά είναι συνειδητή επιλογή μας, είναι κυβερνητική απόφαση. Και θα το πάμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments