Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα με μισθό 750 ευρώ – Ποιοι κάνουν αίτηση

ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα με μισθό 750 ευρώ – Ποιοι κάνουν αίτηση
ΟΑΕΔ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα υποβάλλοντας την αίτηση τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Συνολικά αφορούν 11.500 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα υποβάλλοντας την αίτηση τους.

Δύο προγράμματα με μισθό 750 ευρώ

Δείτε τα δύο προγράμματα του Οργανισμού:

  • Πρόγραμμα Απασχόλησης 3.500 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών

Το νέο Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών αφορά σε 3.500 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750€ μηνιαία.

Ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 22 έως 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα ως άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων , ωφελούμενοι του προγράμματος, νοούνται οι κάτωθι κατηγορίες :

  • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή απόφοιτοι που διαθέτουν βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους, ηλικίας 22 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ο έτος κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία) 2.πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής που διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.
  • Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν : βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Οι ωφελούμενοι οφείλουν: α) να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση και μέχρι την πρόσληψή τους, β) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ, γ) να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών

Το βελτιωμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, αφορά σε 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500€ στα 750€ μηνιαία.

Οι ωφελούμενοι – άνεργοι του Προγράμματος θα πρέπει να είναι:

  • Άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
  • Μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι άνεργοι και των δύο κατηγοριών κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 οφείλουν:

  • Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
  • Να είναι ηλικίας 18-29 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και το 30ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments