Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για πρόστιμα στους μαθητές: Η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει την κατάσταση

ΚΙΝΑΛ για πρόστιμα στους μαθητές: Η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει την κατάσταση
ΚΙΝΑΛ για πρόστιμα στους μαθητές: "Τα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΚΙΝΑΛ για πρόστιμα στους μαθητές: "Τα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τη δική του απάντηση δίνει το Κίνημα Αλλαγής, στις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας για πρόστιμα στους μαθητές εάν δεν επιστρέφουν σπίτι αμέσως μετά το σχολείο. “Η ιδιοσυγκρασία των ανήλικων μαθητών, το γεγονός ότι τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα απαιτεί να εξηγήσουμε με πειθώ γιατί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, για να προστατέψουν αυτούς και τους γύρω τους” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η δήλωση της Ζέτας Μακρή για επιβολή προστίμων σε όσους μαθητές δεν μεταβαίνουν στις οικίες τους αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου σκιαγραφεί με τον πλέον σαφή τρόπο την αδυναμία της κυβέρνησης να κατανοήσει την υφιστάμενη κατάσταση.

Περιμέναμε απαντήσεις για την προετοιμασία της κυβέρνησης προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν λήφθηκε κάποια μέριμνα για την αντιμετώπιση της παρουσίας 25 μαθητών ανά αίθουσα, για τα κενά που έχουν διαμορφωθεί στην μαθησιακή πορεία των παιδιών, για το ψυχολογικό αποτύπωμα του πολύμηνου εγκλεισμού, για την έλλειψη κοινωνικοποίησης, για την δυνατότητας συγκέντρωσης μετά από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή και δεν ακούσαμε τίποτα. Η προσπάθεια της δε, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τη βραδινή της δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απόλυτη απόδειξη μη ύπαρξης σχεδίου και ανοργανωσιάς.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι τα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή. Η ιδιοσυγκρασία των ανήλικων μαθητών, το γεγονός ότι τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα απαιτεί να εξηγήσουμε με πειθώ γιατί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, για να προστατέψουν αυτούς και τους γύρω τους. Οι απειλές, η καλλιέργεια φόβου και η συνεχής καταπίεση της νέας γενιάς δεν πρόκειται να οδηγήσει σε συμμόρφωση αλλά σε μεγαλύτερες αντιδράσεις. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει πολιτική άμεσα».

Πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες:

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Mega, η κ. Μακρή δήλωσε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό». Διευκρίνισε πως μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στα σπίτια τους και όχι απεριόριστο χρόνο. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά η ίδια μίλησε εκ νέου διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments