Ελλάδα

Μάριον Μιχελιδάκη: «Έχω δεχθεί σεξιστική συμπεριφορά από πολιτικό»

Μάριον Μιχελιδάκη: «Έχω δεχθεί σεξιστική συμπεριφορά από πολιτικό»
Μάριον Μιχελιδάκη: Η έμπειρη δημοσιογράφος θυμήθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που έχει βιώσει.

Η γνωστή δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξιστική επίθεση από πολιτικό. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ1 ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και αναφέρθηκε σε εμπειρίες που την καθόρισαν από την πολύχρονη διαδρομή της στην ελληνική TV. Παράλληλα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ1 αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξιστική επίθεση από πολιτικό, την ώρα μάλιστα που βρίσκονταν στον τηλεοπτικό «αέρα».

«Μου έχει συμβεί στο παρελθόν, μια-δυο φορές, σε πολιτικές κουβέντες να διαπιστώσω ότι υπήρξε κάποια προσέγγιση λίγο πιο σεξιστική στη λογική του ότι από τη μια, δεν μου αρέσει που μου κάνεις μια ερώτηση και με στριμώχνεις και από την άλλη, εγώ θα απευθυνθώ στον άνδρα συμπαρουσιαστή που είναι ακόμα πιο προσβλητικό», είπε, αρχικά, η ίδια και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός που είχε αυτή τη συμπεριφορά απέναντί της, δεν είναι εν ενεργεία.

Πότε συνέβη η επίθεση

«Ήταν την περίοδο της Χρυσής Αυγής και ήταν τα πράγματα πολύ τεταμένα και υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες ψηφοφορίες στη Βουλή, οπότε τώρα που το ανακαλώ γιατί δεν το θυμόμουν καν, ήταν μια δύσκολη στιγμή. Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, το γύρισε στη λογική του “σας ακούω, κύριε…” και προς τιμήν του συναδέλφου, εκείνος είπε “σας έχει κάνει μια ερώτηση η συνάδελφος”».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μάριον Μιχελιδάκη δήλωσε ότι έχει δεχθεί φλερτ στον αέρα εκπομπής της. «Έχει τύχει να είμαι παρουσιάστρια σ’ ένα πάνελ που ήταν επτά άνδρες, πολιτικοί και καθηγητές, και κάποια στιγμή πέταξαν μια ατάκα που ήταν λίγο φλερτ. Ήταν επτά και χαριτολόγησε κάποιος, λέγοντας “η Χιονάτη και οι επτά νάνοι” και πετάχτηκε κάποιος άλλος και είπε “όχι και νάνος, 1,90 μ. είμαι”».

Μερικά λόγια για τη Μάριον Μιχελιδάκη

Η δημοσιογράφος έχει πει για την ίδια: «Γεννήθηκα στην Αθήνα με ρίζες από Κρήτη που πάντα κουβαλάω. Σχολεία πολλά, ιδιωτικά και δημόσια, δεν κατάφεραν να μου κινήσουν το ενδιαφέρον για τα περισσότερα μαθήματα. Διάβαζα εξωσχολικά και έβλεπα ταινίες, ξενύχτια ατελείωτα με Ιταλικό νεο-ρεαλισμό. Μετά τις σπουδές της δημοσιογραφίας σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο, η αγάπη για τον κινηματογράφο με οδήγησε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό και μικρή θητεία στην ελληνική υπηρεσία του BBC.

Επιστρέφοντας, άφησα πίσω μου το ΣΚΑΙ όπου ξεκίνησα με την τηλεόραση κι έδωσα ένα βιογραφικό στην ΕΡΤ, με την υποσημείωση …μ’ ενδιαφέρει μόνο το σινεμά! Μάλλον με πήραν στα σοβαρά κι ακολούθησαν κάποια χρόνια με στήλες κινηματογράφου σε καθημερινές εκπομπές, ατελείωτα ταξίδια, συνεντεύξεις. Αφού απομυθοποίησα το μισό star system του Χόλιγουντ, ενθουσιάστηκα με κάποιους, απόρησα με άλλους, δέχθηκα τη συμπαρουσίαση της εκπομπής “Συν κ πλην” παράλληλα με το “Cinetrip ” που ήδη έκανα.

Έπειτα ήρθε στη ζωή μου η κόρη μου κι αποφάσισα να αφήσω για λίγο τη βαλίτσα στη ντουλάπα. Τότε προέκυψαν οι εκπομπές “Σχέδιο πόλης” και για τρία χρόνια το “Σε χρόνο tv”. Eνδιάμεσα είχα ραδιόφωνο (Ωχ FM, ΣΚΑΙ, Γ’ πρόγραμμα) και περιοδικά (ΣΙΝΕΜΑ,ELLE,VOTRE BEAUTE). Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην ΕΡΤ».

Δείτε τη συνέντευξή της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments