Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσοι δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν – Τι λένε οι πολίτες για την άρση του lockdown

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσοι δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν – Τι λένε οι πολίτες για την άρση του lockdown
Δημοσκόπηση Pulse: Μειώνονται οι πολίτες που λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Οι 7 στους 10 στην Ελλάδα δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ένα νούμερο που αποδεικνύει ότι οι αρνητές ή όσοι είχαν επιφυλάξεις μειώνονται. Αυτό δείχνει, ανάμεσα σε άλλα, η δημοσκόπηση που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, πάνω από 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν  το συντομότερο δυνατό. Οι πολίτες, όπως είναι φυσικό ανησυχούν για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικές από το «κλασικό» στέλεχος. Όμως, η πλειοψηφία θέλει ελάφρυνση περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων, με βάση πάντα τα δεδομένα. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η δημοκόπηση της Pulse δεν «πιάνει» τη χθεσινή και τη σημερινή ημέρα.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το αν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει σίγουρα ναι (49%) ή μάλλον ναι (25%) έναντι 67% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, ενώ 21% συνολικά απαντά μάλλον όχι (11%) και σίγουρα όχι (10%) έναντι 29% στην προηγούμενη έρευνα.

Να υπογραμμιστεί ότι τον Νοέμβριο το 37% των ερωτηθέντων έλεγαν ότι σίγουρα θα εμβολιαστούν, έναντι του 40% το Δεκέμβριο και του 49% τον Ιανουάριο.

  • Μάλλον ναι στον εμβολιασμό έλεγε τον Νοέμβριο το 27% των ερωτώμενων, όπως και τον Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό ανήλθε στο 25%.
  • Μάλλον όχι στον εμβολιασμό δήλωνε τον Νοέμβριο το 16%, τον Δεκέμβριο το 15% των ερωτώμενων και τον Ιανουάριο το 11%.
  • Απόλυτα αρνητικοί στον εμβολιασμό ήταν το Νοέμβριο το 14%, όπως και το Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό έπεσε στο 10%.

Πάνω από έξι στους 10 θα εμβολιαστούν το συντομότερο

Στο ερώτημα πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το 63% συνολικά απαντά το συντομότερο δυνατό (47%) ή μετά από 2 με 3 μήνες (16%) έναντι 57% συνολικά στη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου. Το 22% των ερωτώμενων απαντά αρκετά αργότερα (έναντι 24%) ενώ το 11% δηλώνει ποτέ (έναντι 15% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού το 58% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (29%) και αρκετά (29%), το 20% απαντά μέτρια, και το 20% λίγο (9%) και ελάχιστα με καθόλου (11%).

Η πλειοψηφία θέλει ελάφρυνση περιορισμών/ άνοιγμα δραστηριοτήτων

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ελάφρυνσης και άλλων περιορισμών ή το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων στη χώρα μας με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 55% συνολικά απαντά σίγουρα ναι (20%) ή μάλλον ναι (35%), ενώ το 39% απαντά μάλλον όχι (30%), και σίγουρα όχι (9%).

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, την ίδια ώρα που τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν σταθερά μεν, αλλά σχετικά χαμηλά.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η ΝΔ είναι στο 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23%, το ΚΙΝΑΛ στο 7,5%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%, το ΜέΡΑ25 στο 3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 7,5%, ενώ 9% είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντάει το 28%.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ και την παρουσίαση στον ΣΚΑΪ στο παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments