Ελλάδα

Lockdown Αττική: Κλειστά τα λύκεια – Click in shop σε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα

Lockdown Αττική: Κλειστά τα λύκεια – Click in shop σε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα
Lockdown Αττική: Η εισήγηση των ειδικών είναι να μείνουν κλειστά τα λύκεια στις "κόκκινες" περιοχές, ενώ η αγορά θα λειτουργήσει με Click in Shop και Click Away.

Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών ανάγκασαν τους ειδικούς να συνεδριάσουν τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να πάρουν αποφάσεις. Στο επίκεντρο είναι η Αττική εξαιτίας την έξαρσης των νέων μολύνσεων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τα λύκεια και την αγορά. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν σε όλη την χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια που είναι σε κόκκινες περιοχές.

Αναφορικά με τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με click in shop δηλαδή με ραντεβού μέσα στο κατάστημα τα μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία. Όλη η υπόλοιπη αγορά θα λειτουργεί με click away. Τα παραπάνω θα γίνουν γνωστά στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις έξι το απόγευμα. Παράλληλα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 6 το απόγευμα και όχι από τις 9 το βράδυ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Την ίδια ώρα, δίνουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση πάντα τις «κόκκινες» περιοχές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει ότι η αγορά δεν μπορεί να κλείσει. Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, λίγη ώρα πριν συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο «κόκκινο», σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους επιχειρηματίες της αγοράς είπε: «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away… Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα». Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τόνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments