Ελλάδα

Σύψας για Αττική: «Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00»

Σύψας για Αττική: «Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00»
Σύψας για Αττική: Οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, χτυπώντας καμπανάκι για την κατάσταση στην Αττική. Όπως είπε ο καθηγητής στο OPEN η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο». Μάλιστα, σημείωσε ότι μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές. “Στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα” διευκρίνισε, ωστόσο οι ειδικοί θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. “Οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%” σημείωσε.

Αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τέλος, σχετικά με τις μεταλλάξεις, τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα πράξει ό,τι συστήσουν οι ειδικοί, τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για την λειτουργία της αγοράς.

Στην ουσία, έχει αποφασίσει ότι θα κινείται με την στρατηγική του «ακορντεόν». Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική».

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε. Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments