Ελλάδα

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έπρεπε να μείνουν κλειστά όλα τα Λύκεια

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έπρεπε να μείνουν κλειστά όλα τα Λύκεια
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι τα λύκεια έπρεπε να παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τακτική για τα μέτρα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες με αναγωγές κρουσμάτων επί ποσοστού πληθυσμού, όλα είναι αποφάσεις που λαμβάνονται επί εκτιμήσεων, σύμφωνα και με τα κρούσματα, είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με την τακτική του ακορντεόν στην λήψη μέτρων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σχολιάζοντας τις εικόνες με το μποτιλιάρισμα και τον συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας επεσήμανε ότι δείχνει την σημασία που έχει η επίδειξη ατομικής ευθύνης, ενώ η Πολιτεία έχει πάρει τα σωστά μέτρα, με τις αγορές μέσω click away και click in shop.

«Όπου είναι πιο επιβαρυμένα τα πράγματα, πρέπει να λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα. Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, εκτιμώ ότι θα έπρεπε για τα σχολεία να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση για όλους τους μαθητές. Αν δεν μπορούν να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλη την Ελλάδα, τότε να μην ανοίξουν μόνο στις «πράσινες» περιοχές, καθώς προκύπτουν ζητήματα για τα παιδιά που άλλα κάνουν μάθημα δια ζώσης και άλλα με τηλεκπαίδευση, που δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε «υπάρχει μικρή μεταδοτικότητα στα σχολεία, εφόσον τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως η χρήση μάσκας. Στα Λύκεια είχε παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του κορωνοϊού κυρίως λόγω των αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων τους, ενώ οι μαθητές λόγω και της ηλικίας τους συχνά πηγαίνουν μόνοι τους στο σχολείο και κυκλοφορούν μόνοι τους ως ενήλικες, για αυτό και τα Λύκεια αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα Γυμνάσια και τα άλλα σχολεία».

Θυμίζουμε ότι μετά από μία διακοπή δυόμιση μηνών, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπαίνουν στην δια ζώσης καθημερινότητά τους, καθώς γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν αύριο, Δευτέρα, για να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις τάξεις τους. Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, στις περιοχές δηλαδή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλε-εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης σε όλη την επικράτεια. «

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments