Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης κορωνοϊός: Ακυρώνεται και φέτος το Καρναβάλι της Πάτρας

Χρυσοχοΐδης κορωνοϊός: Ακυρώνεται και φέτος το Καρναβάλι της Πάτρας
Χρυσοχοΐδης κορωνοϊός: Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη σημερινή σύσκεψη.

Ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει και τελικά το ανακοίνωσε και επίσημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Πάτρας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε φέτος το Καρναβάλι.

«Είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε», σημείωσε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας: «Ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε».

Σε ερώτηση για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός, ανέφερε ότι θα έρθει σύντομα πάλι στην Πάτρα, φέρνονας πολύ καλά νέα. Ο υπουργός επίσης, τόνισε ότι θα είναι πολύ αυστηρές οι κυρώσεις σε όσους επιχειρηματίες μετατρέπουν τα μαγαζιά τους σε μπαρ «ορθάδικα».

Έκανε έκκληση για βοήθεια

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Το ξέρω έχετε κουραστεί, οι επαγγελματίες χάνουν χρήματα, όμως η κυβέρνηση είναι από την αρχή δίπλα σας, βοηθάει τους πάντες και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε».

Ο υπουργός, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Βάλτε πλάτη και εσείς λίγο παιδιά… Το ξέρω είναι δύσκολο, βρισκόμαστε όμως σε μια πολύ δύσκολη στιγμή», έχοντας στα χέρια του έναν χάρτη με την μετάδοση του ιού στην πόλη των Πατρών.

Δείτε τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Εν τω μεταξύ, στην πορεία του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε και ο Χρήστος Ταραντίλης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ανάμεσα σε άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το πιστοποιούν άλλωστε, όλοι οι τελευταίοι εβδομαδιαίοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Ενώ όμως βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση σε περιοχές που ήταν επιβαρυμένες, τις τελευταίες ημέρες έχουμε έξαρση κρουσμάτων κυρίως στην Αττική. Είναι προφανές πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Γι’ αυτό και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα που ανακύπτουν και τις τάσεις που διαμορφώνονται». .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments