Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Δεκαεπτά νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Δεκαεπτά νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα
ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα νοσοκομεία ζητάει μέτρα για την προστασία τους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται όχι μόνο στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού, αλλά είναι και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο. Αυτό το γεγονός έρχεται να υπογραμμίσει η είδηση ότι εντοπίστηκαν άλλα 17 κρούσματα σε υγειονομικούς στην Πάτρα.

Οι εργαζόμενοι που νοσούν βρίσκονται στο νοσοκομείο του Ρίου και στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, έξι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα 11 θετικά κρούσματα υγειονομικών στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

«Πολλοί από τους έξι νοσούντες συναδέλφους έχουν εμβολιασθεί την πρώτη δόση χωρίς φυσικά να προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ ως προς τα κρούσματα στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επισημαίνει πως «δεν είναι εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι της υγειονομικής περιφέρειας γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι επί του παρόντος δεν έχει διενεργηθεί εργαστηριακή ανίχνευση των κρουσμάτων για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 875 υπάλληλοι στους 1.936 συνολικά, λέει ο κ. Γιαννάκος. «Πολλοί συνάδελφοι που ήταν επιφυλακτικοί και δεν δήλωσαν αρχικά συμμετοχή θέλουν τώρα να εμβολιασθούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους ενέταξαν στο γενικό πληθυσμό», επισημαίνει.

Στη συνέχεια τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας. «Τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή, αυστηρός έλεγχος στις πύλες, επίδειξη αρνητικού τεστ από συνοδούς, τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό, επαναφορά του προληπτικού μέτρου της καραντίνας στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον ιό. Αυτονόητα αλλά δεν γίνονται» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  svg%3E

246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 177 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3457 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments