Ελλάδα

Παγώνη: «Όχι σε αυστηρότερο lockdown ο κόσμος δεν μπορεί»

Παγώνη: «Όχι σε αυστηρότερο lockdown ο κόσμος δεν μπορεί»
Παγώνη: Τι τόνισε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα.

Στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών αναφέρθηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνας Παγώνη. Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να λένε “όχι” στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε λόγο για “πόλεμο”.

Παράλληλα μιλώντας στο Θέμα 104,6 τόνισε ότι από το σύνολο των περισσότερων από 97.000 υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου 75.000. «Από που προκύπτει ότι εμβολιάστηκε μόνο το 50% του προσωπικού», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος η κ. Παγώνη, ενώ όπως είπε στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά όπως στον Ευαγγελισμό που φτάνει το 92% και το Σωτηρία 94%.

Αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων, επιβεβαίωσε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και προσοχή.

Όπως είπε, υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στα κρούσματα αλλά και στις νοσηλείες. Εξήγησε παράλληλα, ότι στα νοσοκομεία της Αττικής οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 67%, ενώ στο 56% είναι στην υπόλοιπη χώρα. «Προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», υπογράμμισε.

«Όχι σε αυστηρότερο lockdown ο κόσμος δεν μπορεί», απάντησε η κ. Παγώνη λέγοντας ότι υπάρχει κόπωση ύστερα από έναν χρόνο. Κατά τη γνώμη της πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος των μετακινήσεων, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της διασποράς και των ασυμπτωματικών. Παράλληλα, πρέπει αν γίνεται καλύτερη ιχνηλάτιση των επαφών.

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία:

Θυμίζουμε ότι χτες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159.866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 177 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3457 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments