Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Ανατροπή τις επόμενες μέρες

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Ανατροπή τις επόμενες μέρες
Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Φαίνεται πως ο χειμώνας επιστρέφει.

Αυτές τις ημέρες είχαμε, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, υψηλές θερμοκρασίες μα ο γνωστός προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό και επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ότι ο καιρός αλλάζει και ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του.

Όπως ανέφερε και στην αναλογική του εκτίμηση από τις 31 του Γενάρη, «η πιθανότητα κατάβασης ψυχρότερων αέριων μαζών για μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έδειχνε να λαμβάνει χώρα για μετά τις 20 του Φλεβάρη. Από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί, τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία περίπου ένα πενθήμερο νωρίτερα, για μετά τις 15 του Φλεβάρη, με εντυπωσιακά πιο χαμηλές θερμοκρασίες από ότι στην αναλογική μου εκτίμηση βάζοντας στη σφαίρα επιρροής τους όλα σχεδόν τα Βαλκάνια καθώς και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελλάδας».

Και συνέχισε σχολιάζοντας το εξής: «Αν και είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των ομολογουμένως εντυπωσιακά ψυχρών αέριων μαζών πολικής προέλευσης, στα όρια του ακραίου, κυρίως στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης, σε κάθε περίπτωση, η όποια εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το δεύτερο μισό του μήνα που διανύουμε και για την περιοχή μας, και εδώ θα είμαστε για να αναλύουμε την κατάσταση».

Αυτό σημαίνει λοιπόν, πως το επόμενο χρονικό διάστημα, οι πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν, με τον υδράργυρο να κατηφορίζει και το κρύο να κάνει την επανεμφάνισή του στη χώρα μας. Ο καιρός θα έχει μια πιο ψυχρή διάθεση από τις 12 με 13 του μηνός και έπειτα αν και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να αρχίσει να εκδηλώνεται από την προσεχή Δευτέρα.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Facebook:

Τι αναφέρει η ΕΜΥ για εκείνες τις ημέρες;

Ο καιρός για την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Ο καιρός για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments