Ελλάδα

Γκάγκα για ΜΕΘ: Στο «Σωτηρία» ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας

Γκάγκα για ΜΕΘ: Στο «Σωτηρία» ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας
Γκάγκα για ΜΕΘ: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές ασθενών στην Αττική, σύμφωνα με την Πνευμονολόγο.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για κορωνοϊό στην Αττική. Όπως σημειώνει η πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα, ο αριθμός των εισαγωγών περιπτώσεων Covid, τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ότι αυξάνεται. Παράλληλα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», διαλύει τις όποιες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των δόσεων των εμβολίων.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή της σήμερα, Κυριακή (7/2) στον ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα αναφέρεται στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία 24ωρα, τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και στις απλές κλίνες Covid των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου. Για τα εμβόλια η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» δήλωσε ότι είναι «απολύτως ασφαλή» και πρόσθεσε ότι «όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό».

Σε ό,τι αφορά, δε, στο «Σωτηρία», η κ. Γκάγκα υπογραμμίζει πως «αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους».

Βατόπουλος: «Δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ανέφερε πως «έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων. Το πως θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες». Όπως είπε, «αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν». Παράλληλα σημείωσε ότι το βασικό είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός, είναι για μένα το σημείο – κλειδί».

Ο καθηγητής ανέφερε δε πως όλα όσα έχουμε ζήσει εδώ και έναν χρόνο λύνουν το πρόβλημα μερικώς και τόνισε πως «δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία». Ο κ. Βατόπουλος δε είπε: «η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σημείο – κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments