Τεχνολογία

Apple VR headset: Πόσο θα κοστίζει

Apple VR headset: Πόσο θα κοστίζει
Apple VR headset: Τετραψήφιο θα είναι το ποσό.

Στην Apple αρέσουν οι προκλήσεις και το τεχνολογικό της βήμα με το VR αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία και περιέργεια με το mixed-reality headset της να χαρακτηρίζεται- από πολλούς- ως το «Mac Pro» των VR συσκευών. Και αυτό είναι κάτι που θα φαίνεται στην τιμή του. Σύμφωνα λοιπόν, με το ρεπορτάζ του The Information, το εν λόγω headset:

  • Θα είναι βασικά περισσότερο VR μα θα περιέχει σε αυτόν τον VR κόσμο και κάποια στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο.
  • Θα έχει οθόνες 8K ανάλυσης και η τιμή του θα κυμαίνεται στα τρεις χιλιάδες δολάρια
  • Θα είναι εξοπλισμένο με πάνω από 12 κάμερες για ανίχνευση κίνησης χεριών.
  • Θα δείχνει βίντεο του πραγματικού κόσμου σε αυτούς που θα το φορούν, μαζί με ultra-high ανάλυσης 8K οθόνες και ανεπτυγμένη τεχνολογία ανίχνευσης ματιού.

Και να σημειωθεί πως η ανίχνευση ματιού θα επιτρέψει στη συσκευή να δείχνει 8K γραφικά στο σημείο που κοιτάει ο χρήστης, μειώνοντας τις απαιτήσεις στην υπόλοιπη εικόνα της περιφερειακής όρασης για να εξοικονομήσει υπολογιστικούς πόρους και ενέργεια.

Πάντως, το προϊόν δεν θα απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή, αλλά κυρίως σε επιχειρήσεις για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα κόστη ταξιδιών, επιτρέποντας την απομακρυσμένη συνεργασία. Επιπλέον, αναμένεται να μειωθούν τα λάθη στην εργασία ενσωματώνοντας AI στοιχεία και αναγνώριση αντικειμένων.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της πάντως, είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

H Apple Inc., γνωστή και απλώς ως Apple, είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πουλάει καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές.

Ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς και τον Στήβεν Βόζνιακ το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη, Λος Άλτος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Βόζνιακ, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments