Τεχνολογία

Microsoft Edge: Αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης της εταιρείας

Microsoft Edge: Αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης της εταιρείας
Microsoft Edge: Η Microsoft θέλησε να αλλάξει εποχή στον browser της και με τα Windows 10 πέρασε από τον Internet Explorer στον Edge.

Ο Microsoft Edge, παλαιότερα με την κωδική ονομασία «Project Spartan», είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο της Microsoft. Παρουσιάστηκε επίσημα στις 21 Ιανουαρίου του 2015 και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε δοκιμαστική έκδοση στις 30 Μαρτίου 2015. Ο Microsoft Edge αντικατέστησε τον Internet Explorer ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 σε υπολογιστές, smartphones και tablets.

Ο Microsoft Edge έχει σχεδιαστεί να είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Καταργεί την υποστήριξη για τεχνολογίες παλαιού τύπου, όπως το ActiveX και περιλαμβάνει ενσωματωμένες υπηρεσίες της Microsoft, όπως η βοηθός Cortana και το OneDrive, και προσφέρει επίσης εργαλεία δημιουργίας σχολίων και μια λειτουργία ανάγνωσης.

Ο Microsoft Edge αποτελεί το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης τόσο στα PC όσο και στις κινητές συσκευές με Windows 10, αντικαθιστώντας τον Internet Explorer 11 και τον Internet Explorer Mobile. Ο Edge χρησιμοποιεί μια νέα μηχανή λογισμικού πλοήγησης, επίσης γνωστή ως EdgeHTML, η οποία διακλαδίζεται από την Trident που έχει ως στόχο «τη διαλειτουργικότητα με τον σύγχρονο ιστό».

Ο Microsoft Edge είναι πλέον ο δεύτερος δημοφιλέστερος browser στην αγορά

Η Microsoft θέλησε να αλλάξει εποχή στον browser της και με τα Windows 10 πέρασε από τον Internet Explorer στον Edge, χωρίς να καταφέρει να ταράξει ιδιαίτερα τα νερά. Οι συνεχείς βελτιώσεις του όμως, με τον καιρό φαίνεται πως έφεραν αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με το NetMarketShare, ο Edge είναι πλέον ο δεύτερος δημοφιλέστερος browser στην αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το εν λόγω πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο κατέχει το 7,6% αυτής, ξεπερνώντας τον Firefox της Mozilla που έμεινε στο 7,2% ενώ όπως είναι αναμενόμενο, ο επικρατέστερος browser με διαφορά είναι ο Chrome της Google με ποσοστό 68,5%.

Η απόφαση της Microsoft λοιπόν, να δημιουργήσει από την αρχή τον Edge, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας την Chromium πλατφόρμα, φαίνεται πως βοήθησε στη δημοφιλία του browser της. Χρησιμοποιώντας Chromium, ο Edge είναι πλέον συμβατός με περισσότερες ιστοσελίδες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα ίδια extensions που υπάρχουν στον Chrome.

Μάλιστα, στις 13 Απριλίου, με τη διάθεση του μηνιαίου security patch των Windows 10, θα αφαιρέσει τον παλιό Edge browser από τους υπολογιστές και θα τον αντικαταστήσει αυτόματα με τον νέο Edge βασισμένο στο Chromium. Για αυτό αν κανείς έχει ήδη εγκατεστημένη την Chromium έκδοση του Edge, δεν θα παρατηρήσει καμία αλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments