Ελλάδα

ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτή την κρέμα για το δέρμα

ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτή την κρέμα για το δέρμα
ΕΟΦ: Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με επίσημη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μέσω του διαδικτύου διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν Focallure Herbal Cream

ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι μέσω του Διαδικτύου διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν Focallure Herbal Cream. Το Focallure Herbal Cream δηλώνεται ως απόλυτα φυτικό. Εργαστηριακές αναλύσεις, όμως, αποδεικνύουν ότι αυτή η κρέμα περιέχει το γλυκοκορτικοειδές, betamethasone – 17 – valerate, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να δηλώνεται στην επισήμανση.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το παραπάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Λίγα λόγια για τον ΕΟΦ

Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων είναι, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, «η προώθηση και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας διά της εξασφάλισης καταλλήλων προτύπων ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας για όλα τα προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Επίσης, η εφαρμογή σχετικών ελέγχων, η επιθεώρηση και επιτήρηση της αγοράς και η παροχή πληροφοριών που θα συμβάλουν στη ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων αυτών από τους πολίτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments