Ελλάδα

Σεξουαλική κακοκοποίηση καταγγελίες: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στον χώρο του θεάτρου – Αφορά βιασμό 15χρονου

Σεξουαλική κακοκοποίηση καταγγελίες: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στον χώρο του θεάτρου – Αφορά βιασμό 15χρονου
Σεξουαλική κακοποίηση καταγγελίες: Άνοιξε «ο ασκός του Αιόλου» και στο θέατρο.

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ενώ σήμερα κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκκινήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σοβαρό αυτό ζήτημα, με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών, εάν αυτές εντοπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία είναι σε βάρος σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου. Ο μηνυτής καταγγέλλει αποπλανήση και βιασμό σε ηλικία 15 ετών. Ο μηνυτής δεν είναι από το χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα, μηνυτής δεν προκύπτει ότι είναι το πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε και η Δικαιοσύνη πλέον αναλαμβάνει τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών, που με επίσημο τρόπο έφτασαν ενώπιόν της.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του μηνυτή

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο συνήγορος του συγκεκριμένου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Τόνισε ακόμα ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελική έρευνα ύστερα από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδη Αδαμόπουλο αρχειοθετείται και κλείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα όσα αποκάλυψε η Ολυμπιονίκης και κατέθεσε ενόρκως ενώπιόν του έχουν παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει 23 έτη από τις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ το ανώτατο όριο παραγραφής είναι η 15ετία. 

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments