Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αποτρέπουν θανάτους

Μπόρις Τζόνσον: Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αποτρέπουν θανάτους
Μπόρις Τζόνσον: Σημείωσε ότι μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown οι επιστήμονες θα έχουν αξιολογήσει την αντίδραση του πληθυσμού στα εμβόλια.

Όλα τα διαθέσιμα εμβόλια πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικά ως προς την παροχή ενός υψηλού βαθμού προστασίας έναντι της σοβαρής ασθένειας και του θανάτου από κορωνοϊό και αυτό είναι το πιο σημαντικό δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να καθυστερήσει η χαλάρωση του lockdown μετά από την έρευνα που έδειξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελάχιστα αποτελεσματικό έναντι της ήπιας και μέτριας σοβαρότητας ασθένειας από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοϊού. Επισκεπτόμενος μονάδα παραγωγής γρήγορων τεστ πλευρικής ροής στο Ντάρμπι, ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να μελετά τα αποτελέσματα των δοκιμών αλλά και ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Βρετανία προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Σημείωσε ότι μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown οι επιστήμονες θα έχουν αξιολογήσει την αντίδραση του πληθυσμού στα εμβόλια

«Το πιο σημαντικό πράγμα», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, «είναι ότι οι ειδικοί στα εμβόλια, οι επιστήμονες, γίνονται όλο και πιο γρήγοροι και πιο ειδικοί στην εύρεση νέων εμβολίων, των παραλλαγών των εμβολίων αν θέλετε, που μας επιτρέπουν να νικήσουμε τον ιό. Είμαστε όλο και πιο βέβαιοι ότι η επιστήμη, η ιατρική, κερδίζουν το πάνω χέρι από τον κορωνοϊό και όλες τις παράλογες του». Ο κ. Τζόνσον επισήμανε παράλληλα την πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca εμποδίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού κατά 67%. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα εμβόλια γενικά θα προσφέρουν την έξοδο από την πανδημία», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments