Οικονομία

Υπουργείο Εσωτερικών: Ενισχύονται με συνολικά 24 εκατ. 89 δήμοι

Υπουργείο Εσωτερικών: Ενισχύονται με συνολικά  24 εκατ. 89 δήμοι
Υπουργείο Εσωτερικών: Ενίσχυση ύψους συνολικά 24 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθούν σε 89 μικρούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας.

Ενίσχυση ύψους συνολικά 24 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθούν σε 89 μικρούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας.

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την κατανομή ύψους 24.300.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε 89 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας.

Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των Δήμων αυτών, συνδεόμενων και με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό τους.

Οι πίνακες με την κατανομή των ποσών ανά δήμο:

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού προ ημερών σε νησιά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συνόδευσε το Σάββατο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα νησιά Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα του ανατολικού Αιγαίου, όπου επισκέφθηκαν εμβολιαστικά κέντρα και συναντήθηκαν με τις δημοτικές αρχές.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση στάθηκε έμπρακτα δίπλα και στον Δήμο Ικαρίας και στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, με την οικονομική ενίσχυσή τους:

  • για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών
  • για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές
  • με την επίσπευση χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ των μικρών νησιωτικών δήμων
  • με την προώθηση αναπτυξιακών έργων μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει απορροφητικότητα – και όχι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις – στα αναπτυξιακά προγράμματα για την Αυτοδιοίκηση που αφορούν το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας πως αυτό είναι κοινός στόχος της Κυβέρνησης και των Δήμων.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη στρατηγική ενίσχυσης των ΟΤΑ με προσωπικό σε ειδικότητες που χρειάζονται, στοχευμένα, για την κάλυψη αναγκών των Δήμων.

Επίσκεψη σήμερα και αύριο στον Έβρο

Διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στις 8 και 9 Φεβρουαρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και να επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments