Καιρός

Μαρουσάκης καιρός: Πολικό ψύχος διαρκείας από το Σάββατο – Χιόνια ακόμα και στις μεγάλες πόλεις

Μαρουσάκης καιρός: Πολικό ψύχος διαρκείας από το Σάββατο – Χιόνια ακόμα και στις μεγάλες πόλεις
Μαρουσάκης καιρός: Νέα προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο του Open για το πολικό ψύχος που έρχεται στην Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για σφοδρή κακοκαιρία από το ερχόμενο Σάββατο. Μάλιστα, αναφέρει ότι πρόκειται να κρατήσει μια ολόκληρη εβδομάδα, ενώ θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα ατμοσφαιρικό βουνό θα υψωθεί σε κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα βορειοανατολικά τμήματα και αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Αυτές καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα ψύχους από την Παρασκευή και μετά.

Η πολική άερια μάζα θα μετατοπιστεί από την κεντρική Ευρώπη, θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της γηραιάς ηπείρου, φτάνοντας μέχρι και τη χώρα μας. Θα χιονίσει ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις ενώ δεν αποκλείται η θερμοκρασία να «κατρακυλήσει» ακόμα και -15 έως -18 βαθμούς προς την βορειοδυτική Ελλάδα.

Υποχωρήση αυτού του πολύ ισχυρού πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το κύμα ψύχους θα κρατήσει μια εβδομάδα, ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open.

Δείτε πώς εξελίσσεται ο καιρός στο Windy.com

ΕΜΥ καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 10/2

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Ιόνιο. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο. Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Meteo καιρός: Τι προβλέπει για αύριο Τετάρτη

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το πρωί στα βορειοανατολικά. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τόπους. Άνεμοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στη χώρα με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως το πρωί. Παράλληλα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια, και από το μεσημέρι και στα δυτικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 7 έως 20, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 9 έως 20, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 19, στις Κυκλάδες από 14 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 και στα βόρεια προς το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και από το απόγευμα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Δείτε και το δελτίο καιρού από τον Ant1:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments