Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η γκάφα που παραλίγο να κοστίσει μισό εκατομμύριο ευρώ

ΑΕΚ: Η γκάφα που παραλίγο να κοστίσει μισό εκατομμύριο ευρώ
ΑΕΚ: Απίθανη ιστορία που παραλίγο να κοστίσει ακριβά στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ προχώρησε στην αγορά του Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έναντι περίπου 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά αυτό το ποσό, όπως συμβαίνει και με όλες τις μεταγραφές, δίνεται σε δόσεις. Μετά την προκαταβολή που είχαν δώσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα έπρεπε να καταβάλουν την επόμενη δόση που ήταν λίγο πάνω από τις 500 χιλιάδες ευρώ. Μόνο που τα πράγματα αποδείχθηκαν πιο δύσκολα από όσο φαίνονται.

Όπως αποκαλύπτει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σταμάτη Βούλγαρη στην εφημερίδα «Live Sport», πριν λίγες μέρες έφτασε ένα e-mail στα γραφεία της ΠΑΕ, σύμφωνα με το οποίο η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ -από την οποία αποκτήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία- ενημέρωνε πως τη δεύτερη δόση ύψους 550.000 ευρώ για τη μεταγραφή του διεθνούς εξτρέμ, επιθυμούσε να την καταβάλουν σε έναν λογαριασμό διαφορετικό από εκείνον που μπήκε η πρώτη.

Έψαχναν τα λεφτά

Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου δίχως να επικοινωνήσουν με την ομάδα του Ισραήλ, έβαλαν τα χρήματα στην καθορισμένη ημερομηνία σε αυτόν τον νέο λογαριασμό κι έμειναν ήσυχοι πως όλα έβαιναν καλώς, ωστόσο είχαν πέσει θύματα απάτης! Λίγα 24ωρα αργότερα η διοίκηση της Μπεϊτάρ επικοινώνησε με την ΑΕΚ και ζήτησε τον λόγο που δεν είχε καταβληθεί η δόση για τον Γκαρσία.

Εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, η κινητοποίηση ήταν άμεση και χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους γνωριμίες προκειμένου να βρεθεί πού πήγε το ποσό. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του εισαγγελέα, ο λογαριασμός στον οποίο είχαν μπει τα χρήματα μπλοκαρίστηκε και τα χρήματα τελικά “σώθηκαν”, ωστόσο το περιστατικό έκανε έξαλλο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει πέσει θύμα αυτού του κυκλώματος. Θύματα έχουν πέσει ομάδες του MLS αλλά και ευρωπαϊκές όπως πρόσφατα η ιταλική Λάτσιο που έχασε μάλιστα τα χρήματα και η σκωτσέζικη Χάμιλτον. Αλλά και άλλα κλαμπ που ακόμη τρέχουν και δεν φτάνουν. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έγινε σημαντικό λάθος και από πλευράς ΑΕΚ που θα έπρεπε να τσεκάρει διαφορετικά και πιο εξονυχιστικά την επικοινωνία, αφού αφορά ένα τόσο σημαντικό ποσό και αφορά μία σημαντική διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments