Αθλητισμός

Μπάγερν Μονάχου – Τίγκρες: 1-0

Μπάγερν Μονάχου – Τίγκρες: 1-0
Μπάγερν Μονάχου - Τίγκρες: Το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα ισοφάρισε η γερμανική ομάδα.

Μπορεί το 2020 και οι αρχές του 2021 να μην πηγαίνουν καθόλου καλά για όλο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ισχύει για την Μπάγερν Μονάχου. Η γερμανική ομάδα με γκολ του Μπενζαμέν Παβάρ επικράτησε με 1-0 της μεξικανικής Τίγκρες και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά για την Μπάγερν που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο μετά το 2013. Όμως, οι Βαυαροί είναι στα ουράνια γιατί με αυτό τον τίτλο πήραν το έκτο τρόπαιό τους στη σεζόν 2019/20, ισοφαρίζοντας το θρυλικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2009.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ δεν έχει αφήσει τίποτα στις αντιπάλους της και συνεχίζει με την ίδια «πείνα». Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019/20 κατέκτησε το νταμπλ Γερμανίας, το Champions League τον περασμένο Αύγουστο και τα Super Cup Ευρώπης και Γερμανίας, αντίστοιχα.

Η ανάρτηση της Μπάγερν για τα 6 τρόπαια

Στον αποψινό τελικό βρέθηκε απέναντι στην πρωτοεμφανιζόμενη Τίγκρες, η οποία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League Βόρειας Αμερικής στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία ανεξάρτητα από έδρα και διοργάνωση. Η γερμανική ομάδα σκόραρε στο 59ο λεπτό με τον διεθνή αμυντικό από τη Γαλλία, Μπενζαμέν Παβάρ και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στη συνέχεια του ματς, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Η Αλ Αχλί κατέκτησε την τρίτη θέση

Η αιγυπτιακή Αλ Αχλί, όπως το 2006 έτσι και το 2021, στην έκτη της παρουσία στη διοργάνωση κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο «μικρός» τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στην ομάδα του γνωστού στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον Ιωνικό, Πίτσο Μοσιμάνε και στην Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με την αιγυπτιακή ομάδα να παίρνει τη νίκη με 3-2, καθώς ο κανονικός αγώνας τελείωσε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Καλύτερος παίκτης του τουρνουά επιλέχθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments