Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Ποιες περιοχές οδεύουν για lockdown – Πιέζονται τα νοσοκομεία της Αττικής

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Ποιες περιοχές οδεύουν για lockdown – Πιέζονται τα νοσοκομεία της Αττικής
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Για άλλη μια φορά, η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή θα κρίνει αν άλλες περιοχές θα περάσουν στο καθεστώς του σκληρού lockdown.

Αχαΐα, Ρέθυμνο και Έυβοια οδεύουν προς το καθολικό lockdown, ενώ από ό, τι φαίνεται υπάρχει διχογνωμία για τη Θεσσαλονίκη. Όλα θα κριθούν στην αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φαίνεται πως πάμε για αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Είναι οι δύο περιοχές που μπήκαν χτες από τους επιδημιολόγους σε «βαθύ κόκκινο».

Όμως, φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Εύβοια. Έχει αρχίσει να καταγράφει πολλά κρούσματα σε πολλές περιοχές και αν επιβαρυνθεί η κατάσταση αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους λοιμωξιολόγους επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις.

Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε. Κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο ΕΣΥ στην συμπρωτεύουσα και για τον σχεδιασμό που έχει το υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν γιατί μπαίνουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Θα γίνει συζήτηση και στη συνέχεια ψηφοφορία από τους λοιμωξιολόγους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Σπάρτη δεν θα έχει πια κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

Πιέζονται τα νοσοκομεία στην Αττική

Η κατάσταση στο σύστημα Υγείας είναι σε οριακή κατάσταση όσον αφορά την Αττική, στην οποία ξεκίνησε να ισχύει χθες το καθολικό lockdown. 281 ήταν σήμερα οι διασωληνωμένοι σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ Covid-19 φτάνει το 83%, με τους νοσηλευόμενους ασθενείς να ανέρχονται σε 180.

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική είναι πλέον 37 από τις 217 στο σύνολο. Η Αττική παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας καθώς από το σύνολο των 1.327 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται τα 676.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (11/2):

  • Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύονται 72 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 37 ασθενείς στις 44 κλίνες.
  • Νοσοκομείο ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ελπίς: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
  • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Αττικό: Νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 23 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Θριάσιο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments