Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Πάνω από 10 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ανατολικές χώρες

Ευρώπη κορωνοϊός: Πάνω από 10 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ανατολικές χώρες
Ευρώπη κορωνοϊός: Στην ανατολική πλευρά, επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας έχουν χορηγήσει περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, τα κρούσματα από κορωνοϊό στην ανατολική Ευρώπη είναι πάνω δέκα εκατομμύρια και χώρες σε όλη την περιοχή σκοπεύουν να αυξήσουν τις προμήθειες εμβολίων από περισσότερους από έναν προμηθευτές για να επιταχύνουν τα προγράμματα ανοσοποίησης.

Η Ρωσία έχει τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια τη Δευτέρα. Η χώρα έχει επίσης, ανακοινώσει τους περισσότερους θανάτους στην ανατολική Ευρώπη, περίπου 79.194, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Στην ανατολική Ευρώπη, επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας έχουν χορηγήσει περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αντίστοιχα υπουργεία Υγείας.

Χώρες στην ανατολική Ευρώπη λοιπόν, έχουν ανακοινώσει πάνω από 10,02 εκατομμύρια μολύνσεις και 214.691 θανάτους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ωστόσο, ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων στην περιοχή έχει μειωθεί κατά περίπου 31% τις τελευταίες 30 ημέρες συγκριτικά με τις 30 προηγούμενες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Πάντως, η Ρωσία έχει χορηγήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέχρι στιγμής. Βάσει του ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται δύο δόσεις, αυτός ο αριθμός είναι αρκετός για να έχει εμβολιαστεί περίπου το 0,3% του πληθυσμού της χώρας.

Ωστόσο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των προμηθειών σε εμβόλια, πολλές χώρες στην ανατολική Ευρώπη έχουν αρχίσει να αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές από χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Σε μια πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 750.000 ανθρώπους μόνο στην Ευρώπη, η καθυστέρηση στη διανομή που έχει ανακοινωθεί από τις εταιρίες παρασκευής εμβολίων AstraZeneca και Pfizer έχει θέσει σε κίνδυνο τον θερινό στόχο της ΕΕ για εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων.

Η Ουγγαρία θα αρχίσει σύντομα να εμβολιάζει ανθρώπους χωρίς χρόνια νοσήματα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα – μέλος της ΕΕ που χρησιμοποιεί αυτό το εμβόλιο, ενώ ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η χώρα θα περιμένει για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments