Αθλητισμός

Λεοπόλδο Λούκε: Έφυγε «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό ο στράικερ της Αργεντινής στο Μουντιάλ του ’78

Λεοπόλδο Λούκε: Έφυγε «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό ο στράικερ της Αργεντινής στο Μουντιάλ του ’78
Λεοπόλδο Λούκε: Άλλος ένας θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου δεν είναι πια μαζί μας.

Ένας ακόμα ποδοσφαιρικός θρύλος της Εθνικής Αργεντινής, τρεις μήνες μετά τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Λεοπόλδο Λούκε έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό σε ηλικία 71 ετών. Είχε εντοπιστεί θετικός στην Covid-19 κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών και από τότε δεν είχε καταφέρει να αναρρώσει πλήρως. Να σημειώσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2007 είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, το οποίο είχε καταφέρει να αφήσει πίσω του.

Ο Λούκε είχε γεννηθεί στις 5 Μαΐου του 1949 στη Σάντα Φε. Έχει μείνει στην ιστορία για τα 4 γκολ που σημείωσε στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε η Αργεντινή το 1978 μέσα στην έδρα της. Μαζί με τους Μάριο Κέμπες και Ντάνιελ Μπερτόνι συγκροτούσαν μια εξαιρετικά καλή τριάδα επιθετικών που οδήγησε την «αλμπισελέστε» στον θρίαμβο σε εκείνο το Μουντιάλ.

Ο αποθανών είχε σημειωσεί γκολ στο 2-1 επί της Ουγγαρίας, είχε σκοράρει ένα εντυπωσιακό γκολ με απευθείας βολέ στο ματς με τη Γαλλία που έληξε με το ίδιο σκορ, ενώ είχε πετύχει 2 γκολ στο (διαβόητο) ματς με το Περού όταν οι Αργεντινοί νίκησαν με 6-0. Με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής συμπλήρωσε 43 συμμετοχές και σκόραρε 21 φορές, σχεδόν ένα γκολ ανά δύο ματς δηλαδή. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Κόπα Αμέρικα του 1975.

Σε ομαδικό επίπεδο έκανε σπουδαία καριέρα με τη Ρίβερ Πλέιτ. Σε 207 συμμετοχές είχε 84 γκολ, ενώ με τους «εκατομμυριούχους» κέρδισε 5 πρωταθλήματα (1975 και 1979 το εθνικό πρωτάθλημα, ενώ το 1977, το 1979 και το 1980 το Μετροπολιτάνο). Το 1976 σε ματς απέναντι στη Σαν Λορένσο είχε σκοράρει όλα τα γκολ της ομάδας του στο 5-1.

Το «αντίο» της Ρίβερ Πλέιτ

Επίσης, αγωνίστηκε στις: Χιμνάσια ντε Χουχούι, Σέντραλ Νόρτε, Ουνιόν, Ροσάριο Σεντράλ, Ταμπίκο Μαδέρο, Ρασίνγκ Κλουμπ, Σάντος, Τσακαρίτα Τζούνιορς, Τεξτίλ Μαντιγιού και Ντεπορτίβο Μαϊπού.

Μήνυμα για τον θάνατό του κυκλοφόρησε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής στο Twitter. «Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, μέσω του Προέδρου της, Κλαούντιο Τάπια, εκφράζει τον πόνο της για την απώλεια του Λεοπόλδο Χασίντο Λούκε, παγκόσμιου πρωταθλητή με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής το 1978 και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους αγαπημένους τους», αναφέρει η ανάρτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments