Πολιτική

Πέτσας για εμβολιασμούς: «Στοίχημα να έχουμε θωρακισμένο το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό»

Πέτσας για εμβολιασμούς: «Στοίχημα να έχουμε θωρακισμένο το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό»
Πέτσας για εμβολιασμούς: «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιριών τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δηλώντας αισιόδοξος καθώς από τον Απρίλιο και μετά θα αυξηθούν οι δόσεις που θα χορηγούνται με την είσοδο και άλλων εταιρειών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60 ενδέχεται να εμβολιαστούν επαγγελματικοί κλάδοι από τον τουρισμό ή την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε:

“Οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή των Ειδικών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει την διαδικασία”.

Όπως είπε:«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιριών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να ρεφάρουμε την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Ξεκινούν σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca:

Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60 – 64, με το εμβόλιο της AstraZeneca στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη οι εμβολισμοί για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές) και για τα άτομα άνω των 75 ετών με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν αναπτυχθεί δύο παράλληλα συστήματα. Το ένα διενεργεί εμβολιασμούς στις ηλικίες από 75 και άνω και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 64 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήραν την απόφαση να χορηγήσουν το σκεύασμα της AstraZeneca και της Οξφόρδης σε άτομα ηλικίας 18 ως 64 ετών, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για μεγαλύτερες ηλικίες.  Υπενθυμίζεται, ότι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments