Πολιτική

Χρυσοχοΐδης κακοκαιρία: «Κλείσαμε την Εθνική Οδό γιατί υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες»

Χρυσοχοΐδης κακοκαιρία: «Κλείσαμε την Εθνική Οδό γιατί υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες»
Χρυσοχοΐδης κακοκαιρία: Ο υπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στους λόγους που έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως τόνισε η απόφαση ελήφθη για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά:

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση γιατί η χιονόπτωση είναι πολύ σφοδρή. Τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν αλλά όλα έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες και να κινδυνέψουν και για αυτό την κλείσαμε”. Παράλληλα, ο υπουργός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στα βόρεια προάστια. «Η χιονόπτωση είναι σφοδρή δεν πρέπει να κινδυνέψουν ανθρώπινες, όσοι δεν χρειάζεται να μην μετακινούνται», τόνισε

Σημειώνεται ότι η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έκλεισε τα ξημερώματα. Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (Κηφισιά) μέχρι τη Λαμία είναι κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης έχει διακοπεί, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, και στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 ΣΝΕΝ μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σάκης Αρναούτογλου: Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Αττική

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην Αττική σημειώνοντας: «Τα τελευταία στοιχεία θέλουν τις χιονοπτώσεις να πυκνώνουν στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια τις επόμενες ώρες (βραδινές-νυχτερινές ώρες της Κυριακής) και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα περίπου της Δευτέρας, δίνοντας μάλιστα και αξιόλογες χιονοστρώσεις. Θα πρέπει να εξασθενήσουν προς το μεσημέρι και περίπου έως και το απόγευμα της Δευτέρας. Αναμένεται όμως να ενταθούν, αυτή τη φορά περισσότερο, χοντρικά από αργά το βράδυ της Δευτέρας και να κρατήσουν έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά πιο εξασθενημένες θα διατηρηθούν μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης για να σταματήσουν από κει και μετά.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Αττική και το κέντρο της Αθήνας, μπόρες χιονιού αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Ανοίγματα του καιρού ακόμα και με διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα από κει και μετέπειτα και περίπου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, όμως από αργά το βράδυ της Δευτέρας προβλέπονται και πάλι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους μάλιστα πυκνές (οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν και αξιόλογη χιονόστρωση) και να κρατήσουν κατά διαστήματα έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, με σταδιακή βελτίωση από κει και μετά και μικρή πιθανότητα να ξαναχιονίσει για λίγο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Η θερμοκρασία σε όλη την Αττική θα παρουσιάσει αισθητή πτώση τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη, με μέγιστες τιμές τους τρεις με πέντε βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια και γύρω στο μηδέν στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια».

Δείτε live εικόνα με την πορεία της κακοκαιρίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments