Αθλητισμός

Champions League: Σπουδαίες νίκες για Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ

Champions League: Σπουδαίες νίκες για Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ
Champions League: Πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα ματς της φάσης των «16», τόσο οι Παριζιάνοι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όσο και οι «κόκκινοι» με αντίπαλο τη Λειψία.

Η φάση των «16» του Champions League ξεκίνησε με δύο σπουδαίες νίκες των Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Λειψία, αντίστοιχα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς είναι ο Κίλιαν Εμπαπέ που πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Η γαλλική ομάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι «καθάρισε» την πρόκριση, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει το προηγούμενο «κάζο» το 2017.

Βέβαια, το 2021 δεν ειναι 2017, η Μπαρτσελόνα δεν έχει την ίδια ομάδα και τώρα έχει τη ρεβανς στην έδρα της. Να θυμίσουμε ακόμα ότι η Παρί αγωνιζόταν χωρίς τον Νεϊμάρ. Στο άλλο ματς, η Λίβερπουλ, που δεν περνάει την καλύτερη φάση της, εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και το ένστικτο του σκόρερ που έχουν οι Μο Σαλάχ και Σάντιο Μανέ.

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν: 1-4

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με τον Λιονέλ Μέσι από το σημείο του πέναλτι στο 27′. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Φρένκι Ντε Γιονγκ. Η γαλλική ομάδα έκανε την ανατροπή στη συνέχεια. Στο 32′ ο Κιλιάν Εμπαπέ ισοφάρισε μετά από ωραίο συνδυασμό και ασίστ του Μάρκο Βεράτι.

Το 1-2 ήρθε ξανά με τον Εμπαπέ στο 65′ μετά από σέντρα του Αλεσάντρο Φλορέντσι που δεν μπόρεσε να διώξει ο Ζεράρ Πικέ. Το τρίτο γκολ της Παρί σημείωσε ο Μόιζε Κεν στο 70′ μετά από φάουλ του Λεάντρο Παρέδες. Το 1-4 έκανε και πάλι ο τρομερός Γάλλος επιθετικός στο 85′ μετά από πάσα του Γιούλιαν Ντράξλερ στην κόντρα επίθεση.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λανγκλέ, Πικέ (Πουτς 78′), Ντεστ (Μινγκέθα 71′), Άλμπα, Μπουσκέτς (Πιάνιτς 79′), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (Τρινκάο 79′), Γκριεζμάν (Μπρεθγουέιτ 85′), Μέσι, Ντεμπελέ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Μαρκίνιος, Κιμπεπέ, Φλορέντσι (Κέρερ 89′), Κουρζαουά, Παρέδες, Γκουέιγ (Άντερ Ερέρα 46′), Βεράτι (Ντράξλερ 73′), Κεν (Ντανίλο Περέιρα 85′), Εμπαπέ, Ικάρντι.

Λειψία – Λίβερπουλ: 0-2

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 53′ με υπέροχο πλασέ, ενώ μόλις 5 λεπτά αργότερα ο Σάντιο Μανέ έκανε το 0-2. Και τα δύο γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ προήλθαν από λάθη των παικτών της γερμανικής ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Λειψία: Γκουλάσι, Ανχελίνο, Ουπαμεκάνο, Σάμπιτζερ, Χαϊντάρα (Πόουλσεν 64′), Άνταμς, Κλόστερμαν, Ενκουνκού, Μουκιέλε (Όρμπαν 64′), Όλμο, Καμπλ (Χουάνγκ 73′).

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Καμπάκ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Τιάγκο (Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν 72′), Μανέ, Σαλάχ (Γουίλιαμς 90′), Φιρμίνο (Σακίρι 72′).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments