Αθλητισμός

Nadal Tsitsipas: Διθυραμβικά τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ – Τι δήλωσε ο Έλληνας τενίστας

Nadal Tsitsipas: Διθυραμβικά τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ – Τι δήλωσε ο Έλληνας τενίστας
Nadal Tsitsipas: Ο Έλληνας πρωταθλητής των κορτ έκανε τη σπουδαία ανατροπή απέναντι σε έναν από τους θρύλους του αθλήματος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στους «4» του Australian Open και στόχος του είναι η κατάκτηση του σπουδαίου τουρνουά. Μετά τη σημερινή του νίκη με ανατροπή απέναντι στον θρύλο του αθλήματος, Ράφα Ναδάλ έχει όλα τα φόντα να το πετύχει. Ο Έλληνας τενίστας την Παρασκευή στις 10:30 π.μ. θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για μια θέση στον τελικό.

Εν τω μεταξύ, όλα τα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν πολύ χώρο για να αποθεώσουν τον Τσιτσιπά, που πέτυχε μια από τις πιο μεγάλες νίκες της καριέρας του. Το ATP Tour, μάλιστα, έχει ονομάσει την ανατροπή του Τσιτσιπά, το «θαύμα της Μελβούρνης».

Δείτε άλλα χαρακτηριστικά tweets από διεθνή ΜΜΕ

«Μνημειώδης ο Τσιτσιπάς», λέει η L’ Equipe

Τι δήλωσε ο Έλληνας τενίστας

Για τη νίκη που πέτυχε που μοιάζει με αυτή που είχε καταφέρει να σημειώσει πριν δυο χρόνια απέναντι στον άλλο θρύλο, τον Ρότζερ Φέντερερ:

«Μου φέρνει πολύ όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις. Ξέρεις, νιώθω κάτι διαφορετικό, μια μεγαλύτερη σύνδεση με αυτό το γήπεδο, με το Rod Laver. Έζησα εδώ σπουδαίες στιγμές, στιγμές που με ανέβασαν και στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου. Το Rod Laver είναι ένα από τα αγαπημένα μου γήπεδα. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να παίζεις τένις. Κάθε χρόνο που έρχομαι εδώ για να παίξω σε αυτό το γήπεδο, γίνεται όλο και καλύτερο. Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω σε τόσο όμορφα γήπεδα με κόσμο, που καταλαβαίνει το τένις, που δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα».

Για την ανατροπή που πέτυχε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμουν πολύ εκείνη την ώρα. Τίποτα δεν περνούσε από το κεφάλι μου. Ήμουν σε τόσο έντονη -πώς να το πω;- Νιρβάνα εκείνη την στιγμή. Απλά αυτό. Έπαιζα, δεν σκεφτόμουν. Εντάξει, σκεφτόμουν κάποια πράγματα, αλλά είχα κυρίως την προσοχή μου σε κάθε σερβίς και κάθε χτύπημα. Κάθε φορά άλλαζα το μοτίβο μου. Μπορεί να χρειάστηκα λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά αυτό νομίζω ότι βοήθησε. Ήθελα να μείνω στο γήπεδο για λίγο περισσότερο. Αυτά τα πράγματα ερχόντουσαν το ένα μετά το άλλο. Όπως η αλλαγή ρυθμού, έντασης, όλα. Μπορεί να χρησιμοποίησα λίγο περισσότερο το μυαλό μου, να σκέφτηκα και να είπα τι πηγαίνει λάθος και τι δεν δουλεύει. Αλλά από ένα σημείο κι έπειτα, απογειώθηκε από μόνο του όλο αυτό. Δεν είχα πολλά να σκεφτώ. Νομίζω έτσι νιώθω. Απλά έκανε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι. Δεν με ένοιαζε κιόλας, να σου είμαι ειλικρινής. Έπαιζα χωρίς να με νοιάζει κάτι, κι αυτό ανέβαζε το επίπεδο του τένις που έβγαζα στο γήπεδο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments