Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το απίθανο ποσό που θα εισπράξει μετά τη σημερινή του νίκη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το απίθανο ποσό που θα εισπράξει μετά τη σημερινή του νίκη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρόκριση του Έλληνα πρωταθλητή στα ημιτελικά του Australian Open του χάρισε ένα υπέρογκο ποσό.

O Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στο ματς με τον Ναδάλ και τον κέρδισε με ανατροπή. Έτσι, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά και ετοιμάζεται ήδη για το παιχνίδι με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (19/2).

Το κατόρθωμα του Έλληνα πρωταθλητή είναι τεράστιο αν αναλογιστούμε πως αποτελεί τον τρίτο παίκτη που νικά τον Ισπανό έχοντας χάσει τα πρώτα δύο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως με την πρόκρισή του εξασφάλισε κι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Για την ακρίβεια θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό τουλάχιστον 548.092 ευρώ. Και λέμε τουλάχιστον γιατί εάν προκριθεί στον τελικό αυτό το ποσό θα αυξηθεί και φυσικά εάν κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam τα λεφτά θα εκτοξευθούν. Εάν φτάσει λοιπόν στον τελικό θα έχει εξασφαλίσει 960.000 ευρώ και αν κατακτήσει το Australian Open θα φύγει με το τρόπαιο και με 1.766.000 ευρώ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε την μεγάλη ανατροπή

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, κατάφερε να επικρατήσει του μεγάλου Ναδάλ με 3-2. Το παιχνίδι έγινε στα πλαίσια του Αυστραλιανού Open και με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό που πέτυχε ο Στέφανος, είναι μόλις ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να νικήσει τον Ναδάλ μετά από 0-2.

Ο Ναδάλ έκανε σχεδόν άψογη εμφάνιση στα πρώτα δύο σετ, ιδιαίτερα στο σερβίς του, όπου δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά ούτε καν να τον απειλήσει. Ένα break στο όγδοο γκέιμ ήταν αρκετό για να δώσει το πρώτο σετ στον Ισπανό (6-3), ο οποίος ακολούθως “έσπασε” το σερβίς του Στέφανου με το… καλημέρα στο δεύτερο σετ και έφτασε άνετα στο 6-2.

Η εικόνα στο τρίτο σετ παρέμεινε απαράλλαχτη, σε ό,τι αφορά τα σερβίς του Ναδάλ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε με τη σειρά του τα δικά του σερβίς και οι δύο τενίστες έφτασαν γρήγορα στο τάι-μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο αποφασιστικός, πήρε κρίσιμους πόντους και προηγήθηκε 6-3, για να “κλείσει” το σετ στη δεύτερη ευκαιρία του.

Η κατάληξη του τρίτου σετ άλλαξε τη ροή του αγώνα, καθώς μάλιστα ο -προερχόμενος από τραυματισμό- Ισπανός άρχισε να εμφανίζει σημάδια κόπωσης και να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς ήταν πια καλύτερος -έστω και στις λεπτομέρειες- και, παρότι έχασε τρεις ευκαιρίες για break σε δύο διαφορετικά γκέιμ, κατάφερε στο 4-4 να “σπάσει” το σερβίς του Ισπανού και να κλείσει το σετ με 6-4.

Όπως ήταν λογικό, το τελευταίο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Ως το 5-5 οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε ένα αψεγάδιαστο γκέιμ, φτάνοντας σε break χωρίς να χάσει ούτε πόντο! Σερβίροντας για το ματς, ο Έλληνας τενίστας έχασε δύο ματς πόιντ και μετά τη δεύτερη ισοπαλία ο Ναδάλ πήρε πλεονέκτημα, το οποίο ο Στέφανος “έσβησε” με καλό σερβίς. Ένα αβίαστο λάθος του Ισπανού κι ένας κερδισμένος πόντος με backhand έστειλαν τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά και “σφράγισαν” τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Πρώτο θέμα στην Ισπανία ο Τσιτσιπάς

Η τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ράφα Ναδάλ «παίζει» ως πρώτο θέμα στα ισπανικά media. «Ιστορικός θρίαμβος του Τσιτσιπά», γράφει η «AS», με την «Marca» να συμπληρώνει: «Δεν γινόταν. Ο Ναδάλ έπεσε, ενώ ήταν δύο σετ μπροστά». Από την μεριά της η καταλανική «Mundo Deportivo» αναφέρει: «Ο Ναδάλ έπεσε, ύστερα από μία επική ανατροπή του Τσιτσιπά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments