Ελλάδα

Αγνοούμενοι στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι – Είναι καλά στην υγεία τους

Αγνοούμενοι στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι – Είναι καλά στην υγεία τους
Αγνοούμενοι στην Κρήτη: Είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι από το χωριό της Κρήτης «Λιβάδια» για τους οποίους ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου σήμερα (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου) το πρωί, εντοπίστηκαν εν τέλει και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κτηνοτρόφοι είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές. Η διαρκής χιονόπτωση και η μηδενική ορατότητα δεν τους επέτρεψε να κινηθούν προς πιο ασφαλείς περιοχές με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Τελικά, σήμερα το πρωί, που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, μετακινήθηκαν σε σημείο όπου είχαν σήμα τα κινητά τους και μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική.

Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ ΜΠΕ από το συντονιστικό της ΠΥ, η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά έως ότου οι άνδρες της ΕΜΑΚ συναντήσουν τους κτηνοτρόφους.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «οι τρεις κτηνοτρόφοι είναι από το χωριό Λιβάδια και από το βράδυ της Τρίτης δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και δεν είχαν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους».

Αυτό αρχικά δεν προβλημάτισε, μιας και η περιοχή όπου κινούνται με τα κοπάδια τους δεν έχει σήμα για τα κινητά τους τηλέφωνα. «Επειδή, όμως, οι ώρες περνούσαν, υπήρξε ανησυχία οπότε και σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές», είχε προσθέσει.

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά στα ανατολικά και τα νότια τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 9 με 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 8 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments