Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: 7.000 νοικοκυριά συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση

ΔΕΔΔΗΕ: 7.000 νοικοκυριά συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση
ΔΕΔΔΗΕ: Τι αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση ο Διαχειριστής.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά 7.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στο δίκτυο η κακοκαιρία Μήδεια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και έχουν επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Αυτή την ώρα υπολογίζεται ότι το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης διαμορφώνεται στις 7.000. Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κ.λ.π.) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης:

  • τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500,
  • μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους
  • ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα πως ζήτησε μείωση στον λογαριασμό για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: Κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί», είπε.

«Θέλω όμως, να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%», πρόσθεσε.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μια έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments