Ελλάδα

Κουφοντίνας απεργία πείνας: Άτομα εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Κουφοντίνας απεργία πείνας: Άτομα εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ
Κουφοντίνας απεργία πείνας: Η παρέμβαση χαρακτηρίζεται ως ένδειξη συμπαράστασης στο μέλος της 17 Νοέμβρη.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή όλων όσοι συμμετείχαν σε αιφνιδιαστική κίνηση στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 65 ατόμων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό για το μέλος της 17 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο της εισόδου του κτιρίου και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τα άτομα να μεταφέρονται με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Πολλές οι κινητοποιήσει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως ένδειξη συμπαράστασης

Θυμίζουμε πως συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στα Προπύλαιαν στην Αθήνα, είχαν πραγματοποιήσει την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου του 2021, όπως και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Επίσης, πανό για τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν προσπαθήσει να σηκώσουν άτομα, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 επί της οδού Αγγελάκη όπου λειτουργεί ραδιοφωνικός σταθμός, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα στην είσοδο του κτιρίου και η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές.

Πάντως, την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, επί της λεωφόρου Στρατού, στις αρχές του μήνα, είχε αναλάβει η αναρχική συλλογικότητα «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης». Η πράξη, σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνδέεται με την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Ραφάλ». Στην ίδια ανάρτηση γίνεται αναφορά στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη.

Κι άλλες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Και σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, σε 21 προσαγωγές είχε προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στο κέντρο της Αθήνας, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ είχε κάνει ελάχιστη χρήση χημικών, ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών, σύμφωνα με όσα τονίζει σε αποψινή ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ομάδα από 50 έως 60 περίπου άτομα, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου συγκέντρωση υποστήριξης στο φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την κατάληψη του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση πορείας. Πραγματοποιήθηκαν 21 προσαγωγές και έγινε η ελάχιστη χρήση χημικών ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών. Δεν παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Δημοσιεύματα περί επίθεσης αστυνομικών σε δημοσιογράφους δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments