Τεχνολογία

Apple: Γιατί οι κάτοχοι iPhone και iPad πρέπει να κάνουν άμεσα αναβάθμιση

Apple: Γιατί οι κάτοχοι iPhone και iPad πρέπει να κάνουν άμεσα αναβάθμιση
Apple: Με ειδοποίησή της αναφέρει ότι υπάρχουν τρία προβλήματα ασφαλείας στις συσκευές, χωρίς όμως να τις κατονομάσει.

ΗApple ειδοποίησε τους χρήστες iPhone και iPad να ενημερώσουν άμεσα τα λειτουργικά τους συστήματα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των συσκευών από χάκερ.

Συγκεκριμένα η Apple με ειδοποίησή της αναφέρει ότι υπάρχουν τρία προβλήματα ασφαλείας στις συσκευές, χωρίς όμως να τις κατονομάσει. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο αυτά να έχουν αξιοποιηθεί από χάκερ. «Η Apple δεν αποκαλύπτει, συζητά ή επιβεβαιώνει ζητήματα ασφαλείας έως ότου έχει πραγματοποιηθεί έρευνα και είναι διαθέσιμες ενημερώσεις», αναφέρει η εταιρεία.

Παράλληλα όμως παρακινεί τους χρήστε iPad και iPhone να κάνουν άμεσα update στο λειτουργικό iOS 24.4.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Apple, δύο από τα κενά ασφαλείας βρέθηκαν στο WebKit, την μηχανή προγράμματος περιήγησης ανοιχτού κώδικα, ενώ τρίτο πρόβλημα ασφαλείας βρέθηκε στο Kernel (πυρήνας), μέρος του λειτουργικού πλαισίου του λογισμικού της Apple. Όπως αναφέρει το businessinsider και τα τρία προβλήματα ασφαλείας εντοπίστηκαν από ανώνυμους ερευνητές και επηρεάζουν όσους έχουν smartphone της Apple από μοντέλα iPhone 6s και μεταγενέστερα, καθώς και το iPad Air 2 ή κάποια μεταγενέστερη έκδοση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments