Πως Να

Πως να εκπαιδεύσω τη γάτα μου

Πως να εκπαιδεύσω τη γάτα μου
Η Dr. Eloise Bright παρέχει μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες για το πως να εκπαιδεύσουμε τη γάτα μας.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε το μυαλό μας το σκύλο όταν μας μιλάνε για ένα εκπαιδευμένο κατοικίδιο, όμως δεν είναι οι σκύλοι τα μόνα κατοικίδια που μπορούν να εκπαιδευτούν. Σίγουρα οι σκύλοι μπορούν να σας φέρουν την μπάλα ή την εφημερίδα και σίγουρα αυτό δεν είναι ο στόχος όταν μιλάμε για την εκπαίδευση της γάτας μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκπαιδεύσετε την γάτα σας καθόλου. Μπορείτε και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά. Έτσι θα καταφέρετε να την ενσωματώσετε πιο αποδοτικά ως ένα ευχάριστο μέλος της οικογένειας σας. Η πρώτη εκπαίδευση της γάτας σας ,θα πρέπει να, είναι να μάθει να χρησιμοποιεί τη λεκάνη με την άμμο, για προφανής λόγους!

Η Dr. Eloise Bright, από το lovethatpet.com παρέχει μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες για το πως να εκπαιδεύσουμε τη γάτα μας! Ας δούμε πως μπορεί να γίνει μέσα από τα ακόλουθα βήματα:

Πως θα μάθει να χρησιμοποιεί τη λεκάνη με την άμμο;

  • Βάλτε τη γάτα σας και μια καθαρή και ανοιχτή λεκάνη με άμμο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.
  • Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει αρκετό φαί και νερό.
  • Άμα η γάτα σας κάνει την ανάγκη της έξω από τη λεκάνη, πάρτε τα περιττώματα της και βάλτε τα μέσα στη λεκάνη. (Η μυρωδιά τους μπορεί να κάνει την γάτα σας να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη λεκάνη)
  • Συνήθως χρειάζεται μία δύο μέρες μέσα στο δωμάτιο με τη λεκάνη και η γάτα σας θα ξεκινήσει να τη χρησιμοποιεί συνέχεια.

Αν η γάτα σας δεν αρχίσει να χρησιμοποιεί τη λεκάνη μετά από μερικές μέρες κάντε το εξής: Αφού η γάτα έχε φάει, βάλτε τη γάτα σας μέσα στη λεκάνη και ξύστε λίγο την άμμο με το δάχτυλο σας.

Αν ακόμα αρνείται, βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη είναι καθαρή. Ειδικά αν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, καθαρίστε τη με μαγειρική σόδα και βάλτε καθαρή άμμο. Δοκιμάστε διάφορα ήδη άμμου, μερικές φορές μπορεί να μην αρέσει κάποιο είδος άμμου στη γάτα. Επίσης, βεβαιωθείτε, ότι η λεκάνη είναι σε ήσυχο μέρος.

Αν τίποτα δεν πείθει τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Μερικές φορές ένα ιατρικό πρόβλημα μπορεί να εμποδίζει τη γάτα να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη.

Έχετε πρόβλημα με την συμπεριφορά της;

Αν η γάτα σας κάνει κάτι που δεν θα θέλατε να κάνει, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο, να μπορείτε να της μάθετε να μην το κάνει.

Πρώτα όμως πρέπει να κατανοήσετε γιατί το κάνει. Μπορεί για εσάς να είναι ενοχλητικό, όμως για την γάτα αυτό που κάνει είναι απόλυτα λογικό. Για παράδειγμα, αν η γάτα σας γρατζουνάει τον καναπέ σας αυτό το κάνει γιατί ενστικτωδώς πρέπει να γρατζουνίσει κάτι! Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό πρέπει να είναι ο καναπές!

Μην περιμένετε να μάθετε την γάτα σας να μην γρατζουνάει καθόλου. Μπορείτε όμως να την μάθετε να γρατζουνάει το ονυχοδρόμιο της αντί για τον καναπέ.

Εκπαιδεύστε την συμπεριφορά της γάτας σας με επιβράβευση και όχι με τιμωρία. ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ την γάτα σας άμα σας γρατζουνίσει τον καναπέ. Δεν θα καταλάβει γιατί την χτυπάτε και απλά θα την μάθετε να σας φοβάται, αντίθετα επιβραβεύστε τη γάτα σας άμα χρησιμοποιεί το ονυχοδρόμιο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments