Ελλάδα

Πάτρα κορωνοϊός: Κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα κορωνοϊός: Κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
Πάτρα κορωνοϊός: Στη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχουν 800 κρατούμενοι.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, 37 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ τρεις νοσηλεύονται ήδη σε τοπικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Mega, περισσότεροι από 200 κρατούμενοι μένουν σε ειδικές πτέρυγες και στη συνέχεια αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ covid. Στη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχουν 800 κρατούμενοι, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τυχόν διασπορά σε όλους τους φυλακισμένους.

Συναγερμός και για γηροκομείο στο Περιστέρι:

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές και για το Περιστέρι, καθώς σε ακόμη μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για γηροκομείο, το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάνω από 30 κρούσματα. Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Επίσης, φαίνεται πως όλοι οι νοσούντες είχαν ήδη κάνει εμβόλιο κατά του ιού.

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ:

Θυμίζουμε ότι χτες (22/2) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 884 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 νεκροί. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 86.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.273 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή +4.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 224 ασθενείς.

Οι Περιφερειακές Ενότητες με τις περισσότερες μολύνσεις εκτός της Αττικής, είναι: 57 στη Θεσσαλονίκη, 17 στην Αιτωλοακαρνανία, 21 στην Αρκαδία, 79 στην Αχαΐα, 11 στον Έβρο, 19 στην Εύβοια, 16 στο Ηράκλειο, 13 στα Ιωάννινα, 35 στη Λάρισα, 14 στο Ρέθυμνο, 10 στη Ρόδο και 17 στη Χαλκιδική. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments