Πολιτική

Λίνα Μενδώνη: Ποιοι υπουργοί την στηρίζουν

Λίνα Μενδώνη: Ποιοι υπουργοί την στηρίζουν
Λίνα Μενδώνη: Η υπουργός Πολιτισμού έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» εργαζόμενων στον χώρο, καθώς και της αντιπολίτευσης.

Η Αριστοτελία Πελώνη μπορεί να ανέφερε ότι η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μια «ατυχής έκφραση» αναφερόμενη στο «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», αλλά τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού από την κυβέρνηση.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στη συνέχεια δύο υπουργοί εξέφρασαν την στήριξή τους στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη. Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τη συνάδελφό του «εξαιρετική», γράφοντας στο Twitter για «μίσος της Αριστεράς εναντίον της».

«Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο», έγραψε στον λογαριασμό του στη γνωστή πλατφόρμα ο υπουργός Ανάπτυξης. Δείτε την ανάρτηση:

Επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είπε ότι πρόκεται για σοβαρό ζήτημα, όπως είναι οι τρομακτικές καταγγελίες που γίνονται, οι οποίες όμως μετατρέπονται σε «μικρομομματική αντιπαράθεση». Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Συρίγος τόνισε:

«Χάνουμε την ουσία και η ουσία είναι ότι επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε διάφορα ερεβώδη να βγαίνουν στην επιφάνεια και αντί να ασχοληθούμε με την ουσία του πράγματος και να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να μην το έχουνε εμπόδιο μπροστά τους νέα παιδιά, να μην αντιμετωπίζουν με τρόμο την πιθανότητα να βρούνε τέτοιους ανθρώπους στο διάβα τους, στον εργασιακό τους χώρο ή ανήλικα όντα ακόμη χειρότερα, και αντί να ασχοληθούμε με αυτό έχουμε μετατρέψει ένα τόσο σοβαρό θέμα σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Ειμαστε τραγικοί».

Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν λάθος χειρισμοί από την κ. Μενδώνη, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Μπορεί να έγιναν λάθος χειρισμοί, επαναλαμβάνω ότι δεν το ξέρω αν έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει αλλά το μείζον είναι η κα Μενδώνη ή το μείζον είναι πώς θα ωθήσουμε περισσότερους για να βγει στην επιφάνεια τι συμβαίνει από πίσω; Έχουμε μπροστά μας τρομακτικές καταγγελίες, το ερώτημα είναι αν θα παραιτηθεί Μενδώνη; Θα λυθεί το πρόβλημα; Πως κατορθώσαμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου η ελληνική κοινωνία αρχίζει να μιλάει, ανοίγουν στόματα, να το μετατρέψουμε σε μικροκομματική αντιπαράθεση».

«Η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα αποκαλύψει αυτά τα πράγματα, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να μας πει τι συμβαίνει. Μόνο Δικαιοσύνη μπορεί να το διαλευκάνει», σημείωσε ο ίδιος.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού κι άλλοι καλλιτέχνες έκαναν κινητοποίηση, ζητώντας την παραίτηση Μενδώνη. Το ίδιο εκτίμησε ότι πρέπει να γίνει και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Δείτε ρεπορτάζ για τη σημερινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments