Οικονομία

e-ΕΦΚΑ:  Αύριο η απόφαση για την προθεσμία των ΑΠΔ εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων και Δώρου Χριστουγέννων

e-ΕΦΚΑ:  Αύριο η απόφαση για την προθεσμία των ΑΠΔ εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων και Δώρου Χριστουγέννων
e-ΕΦΚΑ: Απόφαση για την παράταση έως τις 10 Μαρτίου 2021 της προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων Ιανουαρίου 2021 και Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 θα αποφασίσει το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ στην αυριανή του συνεδρίαση.

Απόφαση για την παράταση έως τις 10 Μαρτίου 2021 της προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων Ιανουαρίου 2021 και Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 θα αποφασίσει το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ στην αυριανή του συνεδρίαση.

Η παράταση δίδεται, προκειμένου να παρασχεθεί στους εργοδότες ο απαιτούμενος χρόνος, για να προσαρμόσουν τα μηχανογραφικά συστήματα μισθοδοσίας στις αλλαγές που επήλθαν στη λειτουργία της ΑΠΔ και αφορούν:

  • την απεικόνιση της ασφάλισης του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 για εργαζόμενους ενταχθέντες στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και όσων ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους,
  • τη μείωση, από 01/01/2021-31/12/2021, κατά τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη-εργαζόμενου σε φορείς εκτός δημόσιων υπηρεσιών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και νομικών προσώπων αυτών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης και την εξομοίωση των εισφορών Επικουρικής ασφάλισης εμμίσθων δικηγόρων και μισθωτών Μηχανικών.

Η εν λόγω παράταση δεν αφορά :

  • τη καταβολή των αντίστοιχων απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών (Ιανουαρίου 2021 και Δώρου Χριστουγέννων 2020), που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι 26/02/2021 και
  • την υποβολή ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων μηνός Ιανουαρίου 2021, που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι 01/03/2021.

e-ΕΦΚΑ – Πότε η πληρωμή των συντάξεων

Ποιοι πληρώνονται αύριο και την Παρασκευή

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Έτσι οι επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου θα πληρωθούν ταυτόχρονα με τις κύριες.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ποιοι πληρώθηκαν

Χθες  Tρίτη  καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Παράλληλα σήμερα καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments