Ελλάδα

Lockdown Αττική: Η πίεση στο ΕΣΥ και η «έκρηξη» των κρουσμάτων παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα

Lockdown Αττική: Η πίεση στο ΕΣΥ και η «έκρηξη» των κρουσμάτων παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα
Lockdown Αττική: Στη χθεσινή ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι οι ΜΕΘ-Covid έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 90%.

Όλοι ελπίζαμε ότι η 28η Φεβρουαρίου θα ήταν η τελευταία μέρα που θα ίσχυε το αυστηρό lockdown στην Αττική. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί, όπως προανήγγειλε χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η σφοδρή πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ιδιαίτερα στην Αττική, και η «έκρηξη» των κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών οδηγεί στην παράταση του lockdown, σίγουρα για μια εβδομάδα, μπορεί και για δύο. Ο Βασίλης Κικίλιας, στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ.

Ο υπουργός είπε: «Ο θανατηφόρος αυτός ιός, δυστυχώς, είναι πάρα πολύ επικίνδυνος με αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και άλλοι να δοκιμάζονται σκληρά.

Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Εχθές, Τρίτη, είχαμε 168 εισαγωγές και προχθές, Δευτέρα, είχαμε 186 εισαγωγές. Και η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90% – 235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262.

Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Είναι μία μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Και εύχομαι, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία. Πιστεύω ότι τώρα είναι πιο ορατό από ποτέ. Γιατί είναι πιο ορατό από ποτέ; Γιατί έχουμε φτάσει αισίως σήμερα τους 790.586 εμβολιασμούς, έχουμε ανεβάσει τον ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμού σε πάνω από 30.000 συμπολίτες μας».

Η ελπίδα για Πάσχα στο χωριό που άφησε η Αναστασία Κοτανίδου

Στη χθεσινή ενημέρωση ήταν παρούσα και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ άφησε ένα περιθώριο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δηλαδή να έχει καλυτερέψει η κατάσταση και να μπορούμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό.

«Αυτό το οποίο θα ήθελα κι εγώ από την μεριά μου, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, προς όλους τους Έλληνες οι οποίοι αγαπάνε την πατρίδα: Κάντε ακόμα λίγη υπομονή, κρατηθείτε λίγο στα σπίτια σας, μήπως και καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία και ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο.

Είναι πολύ σημαντικό. Όλοι είμαστε κουρασμένοι. Και εσείς και εμείς είμαστε πολύ κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε παραπάνω ούτε lockdown, ούτε να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Όμως, όπως είπε και ο υπουργός, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ήλιου πολύ γρήγορα και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες να κάνουν Πάσχα», είπε η καθηγήτρια.

Δείτε ρεπορτάζ για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments