Τεχνολογία

Apple πωλήσεις: Ξεπέρασε τη Samsung για πρώτη φορά μετά από χρόνια

Apple πωλήσεις: Ξεπέρασε τη Samsung για πρώτη φορά μετά από χρόνια
Apple πωλήσεις: Σημειώνει εξαιρετική πορεία.

Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για την Apple γιατί ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung, η οποία ήταν στην κορυφή των smartphone εταιριών, για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Τα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Gartner, ότι το iPhone 12 οδήγησε την Apple να ξεπεράσει τη Samsung σε πωλήσεις smartphone στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 και αυτό είχε να συμβεί από το 2016, εδώ και τέσσερα χρόνια δηλαδή…!

Όπως αναφέρεται λοιπόν, η Apple γνώρισε αύξηση 14,9% για το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η Samsung είδε πτώση 11,8%. Για ολόκληρο το 2020 μάλιστα, η Apple είδε αύξηση 3,3% και η Samsung πτώση 14,6%.

«Η κυκλοφορία των 5G iPhone 12 βοήθησε την Apple να καταγράψει διψήφια ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η Apple ξεπέρασε τη Samsung για να καταλάβει την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones. Την τελευταία φορά που η Apple ήταν στην κορυφή, ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2016», αναφέρεται αν και μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί με την κυκλοφορία των Galaxy S21 καθώς μπορεί να είναι αρκετή για να επαναφέρει τη Samsung στην κορυφή στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Η Samsung σημείωσε μία πτώση 14,6% σε σχέση με το περσινό τέταρτο τρίμηνο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να κρατήσει την 1η θέση στις πωλήσεις στα ετήσια αποτελέσματα. Αντιμετώπισε μεγάλο ανταγωνισμό από Xiaomi, OPPO και Vivo, καθώς αυτά τα brands αναπτύχθηκαν πιο επιθετικά στις παγκόσμιες αγορές. Το 2020, η Apple και η Xiaomi ήταν οι μόνες δύο εταιρίες στις κορυφαίες πέντε, οι οποίες σημείωσαν άνοδο».

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments