Διεθνή

Μαζική αμερικανική απόβαση ελικοπτέρων στη Βόρεια Ελλάδα – Τι συμβαίνει

Μαζική αμερικανική απόβαση ελικοπτέρων στη Βόρεια Ελλάδα – Τι συμβαίνει
ΗΠΑ ελικόπτερα: Οι πτήσεις των ελικοπτέρων, από Αλεξανδρούπολη, θα γίνονται από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Περί τα 30 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να κινηθούν, από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, από την Αλεξανδρούπολη προς τη Ρουμανία, όπου πρόκειται να διεξαχθούν ασκήσεις, ανακοίνωσε το γραφείο του αμερικανικού στρατού για την Ευρώπη και την Αφρική.

Τα Black Hawk ανήκουν στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης, 1η Διεύθυνση Πεζικού, από το Fort Riley του Κάνσας, και φτάνουν στην Ευρώπη, όπου θα παραμείνουν για εννέα μήνες. Οι πτήσεις των ελικοπτέρων, από Αλεξανδρούπολη, θα γίνονται από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Οι συγκεκριμένες κινήσεις, καθώς και άλλες που θα εκδηλωθούν το αμέσως ερχόμενο διάστημα, στις μαζικότερες ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη, το 2021, εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, Atlantic Resolve.

Να σημειωθεί ότι στην πλέον εκτεταμένη άσκηση, Defender Europe 21, που σταδιακά εκδηλώνεται και θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες, με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών και στελεχών των ΕΔ των ΗΠΑ, ο κύριος στόχος, αν και δεν αναφέρεται ευθέως, είναι η Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στους σχεδιασμούς αυτών των ασκήσεων και μάλιστα με κομβικό ρόλο στην «ανάσχεση» των Ρώσων τόσο στη Βόρειο Ελλάδα, όσο και στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ωστόσο, από τη μεριά του, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας αποφεύγει να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση γι’ αυτό.

Να σημειωθεί πως η απόφαση της Αθήνας να υπογράψει νέα, αναθεωρημένη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, με την παραχώρηση διευκολύνσεων και ειδικότερα περιοχών στάθμευσης, ανάπτυξης και εκπαίδευσης αμερικανικών δυνάμεων σε τουλάχιστον είκοσι περιοχές, πλέον των υπαρχουσών αμερικανικών βάσεων, φέρεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη Μόσχα.

Σε αυτό τώρα έρχεται να προστεθεί και ο κομβικός ρόλος που φέρεται να έχει ανατεθεί στην Ελλάδα τόσο την Atlantic Resolve όσο κυρίως στην Defender Europe 21.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments