Πολιτική

Μιχάλης Κριθαρίδης: Αντιδράσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Είναι ανόητο

Μιχάλης Κριθαρίδης: Αντιδράσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Είναι ανόητο
Μιχάλης Κριθαρίδης: «Ανίκανο το επιτελικό κράτος να ορίσει κανόνες στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης από το ΜέΡα25 επέκρινε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «όχι απλώς δεν μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά αντιθέτως επιμένει στις ανοησίες περί πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Ο κος Κριθαρίδης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «πέρα από το ότι προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού τη στιγμή που με δύο δόσεις δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα ούτε το 3% του πληθυσμού της χώρας, παράλληλα προεξοφλεί και το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας θα κατακρεουργήσει τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, όπως είναι τα ιατρικά δεδομένα και το κατά πόσο αυτοί έχουν εμβολιαστεί, ή όχι».

«Αυτό», όπως ανέφερε ο κος Κριθαρίδης, επανέλαβε και στη Σύνοδο Κορυφής, όπου προέτρεψε τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σπεύσουν κιόλας να υιοθετήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το κάνει ο ιδιωτικός τομέας». Προφανώς, «το άριστο επιτελικό του κράτος είναι ανίκανο να ορίσει κανόνες στον ιδιωτικό τομέα», κατέληξε στη δήλωσή του ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Επίσης, σε άλλες πρόσφατες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην «εγκαθίδρυση του αστυνομικού κράτους στο δημόσιο πανεπιστήμιο, με διώξεις φοιτητών και φοιτητριών εντός του πανεπιστημιακού χώρου». Και προσέθεσε ότι «τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με χημικά, δακρυγόνα και ωμή βία κατέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών».

Ο κ. Κριθαρίδης σημείωσε ότι «η εικόνα των ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου να εμποδίζουν τις αντιδράσεις φοιτητών στον νόμο έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, να ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν φοιτητές και φοιτήτριες, είναι η άθλια επιβεβαίωση του αυταρχισμού και της δημοκρατικής εκτροπής μιας κυβέρνησης που νοσταλγεί ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης είχε κάνει λόγο και για «άστοχη, αποσπασματική και εν τέλει εγκληματική διαχείριση» του εμβολιασμού του πληθυσμού, κατηγορώντας την κυβέρνηση σε σχετική δήλωσή του. Όπως είχε τονίσει, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να γίνουν οι εμβολιασμοί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, δηλαδή σε μεγάλο βαθμό στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

Και όπως είχε υπογραμμίσει, «το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, το οποίο τώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον καθολικό εμβολιασμό και έπειτα να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η κυβέρνηση ωστόσο για άλλη μια φορά βυθίστηκε στον βάλτο μιας άστοχης, αποσπασματικής, εν τέλει εγκληματικής διαχείρισης, που τώρα υπονομεύει τον εμβολιασμό του πληθυσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments