Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Νέα κακοκαιρία ξεκινάει από την Κυριακή

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Νέα κακοκαιρία ξεκινάει από την Κυριακή
Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Εξηγεί στο αν η εξέλιξη αυτή χρειάζεται να μας ανησυχήσει.

Ο γνωστός προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως από αργά το βράδυ του Σαββάτου (27 Φεβρουαρίου) προς την Κυριακή 28 του μήνα, ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα κατέβουν στη χώρα μας ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα ό,τι εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του, αυτή η εξέλιξη δεν εμπνέει ανησυχία και δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά η αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι έντονη επειδή το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Μάλιστα, αυτή η επαναφορά του χειμώνα θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη. Από εκείνη την ημέρα και πέρα, ο καιρός θα μαλακώσει ξανά μέχρι τις 8 με 10 Μαρτίου όπου αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας. Από πλευράς φαινομένων τώρα οι περιοχές που θα δεχθούν τοπικές βροχές τα επόμενα 24ωρα είναι κυρίως η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες καθώς και η κεντρική και δυτική Πελοπόννησος.

Ακολουθεί το αναλυτικό βίντεο με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 1 Μαρτίου

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κυρίως από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Τρίτη 2 Μαρτίου

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Τρίτη 3 Μαρτίου

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments