Τεχνολογία

Αυτή είναι η κατάλληλη θέση να τοποθετήσετε το router στο σπίτι σας για να έχετε φουλ σήμα

Αυτή είναι η κατάλληλη θέση να τοποθετήσετε το router στο σπίτι σας για να έχετε φουλ σήμα
Θέση ρούτερ: Υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips για καλύτερο σήμα.

Η καθημερινότητά μας πλέον, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ίντερνετ. Εξάλλου, τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού και την επιβολή αυστηρών περιορισμών με αποτέλεσμα να μην βγαίνουμε πολύ έξω, το Διαδίκτυο είναι ένας καλός σύμμαχος για να τα βγάλουμε πέρα και να γεμίσουμε τον χρόνο μας βλέποντας ταινίες για παράδειγμα, ακούγοντας μουσική και κάνοντας βιντεοκλήσεις με τους αγαπημένους μας που δεν μπορούμε να δούμε.

Συχνά πυκνά όμως, έχουμε πρόβλημα με το Ίντερνετ γιατί μπορεί να μην είναι στην κατάλληλη θέση το router μας, η πηγή δηλαδή για Διαδίκτυο στην οικία μας. Άλλωστε, σχεδόν όλοι μας έχουμε ζήσει τη στιγμή που η ασύρματη σύνδεση διακόπτεται ξαφνικά, και μένουμε χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, διακόπτοντας αναγκαστικά την όποια δραστηριότητά μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα;

Είναι καλύτερο για τη διατήρηση της σύνδεσης να κρατήσουμε τα καλώδια σε μια πιο κεντρική θέση αν και συνήθως θέλουμε συνήθως να τα κρύψουμε σε μια άκρη του δωματίου. Για αυτό, τοποθετούμε το router σε κεντρικό σημείο. Ιδανικά, θα μπορούσε να είναι μέσα στο οπτικό μας πεδίο από εκεί που συνήθως καθόμαστε και χρησιμοποιούμε το ίντερνετ. Παράλληλα, ας αποφεύγουμε να βάλουμε γύρω του μεταλλικά αντικείμενα γιατί είναι το μέταλλο είναι ένα υλικό που εξαφανίζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Επομένως, η κουζίνα δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να ακουμπήσουμε το router μας.

Επίσης, δεν το βάζουμε κοντά σε φούρνο μικροκυμάτων. Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί στην ίδια συχνότητα όπως τα router ασύρματου Ίντερνετ κι έτσι, ακόμα και όταν μια μικρή ποσότητα ακτινοβολίας απελευθερωθεί από αυτήν, μπορούν να επηρεάσει ή και να διακόψει το σήμα μας. Ένα ακόμη εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε, είναι οι τοίχοι με τούβλα και τσιμέντο γιατί απορροφούν ένα μέρος της ακτινοβολίας. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετώντας το router περιστοιχισμένο από τσιμέντο ή τούβλα από πολλές πλευρές εμποδίζουμε το σήμα να φτάσει σε πιο απομακρυσμένες γωνιές του σπιτιού μας.

Τέλος, ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε το router μας στο πάτωμα ή χαμηλά, παρά μόνο ψηλά. Το router του Wi-Fi εκπέμπει ραδιοκύματα, τα οποία μεταδίδονται προς τα έξω και κάτω από την πηγή τους. Έτσι, στηρίζοντάς το στον τοίχο ή τοποθετώντας το σε ένα ψηλό ράφι μπορεί να μας δώσει καλύτερο σήμα. Και ένα έξτρα tip είναι να στρέψουμε την κεραία κάθετα για καλύτερη οριζόντια λήψη ή πλάγια για καλύτερη κατακόρυφη λήψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments