Διεθνή

Κυριακίδου εμβόλια: Οι παραδόσεις θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες

Κυριακίδου εμβόλια: Οι παραδόσεις θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες
Κυριακίδου εμβόλια: «Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά, ούτε εμβόλια που δεν χρησιμοποιούνται», σημείωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας.

Στη διαβεβαίωση ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προχώρησε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου. Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, η κ. Κυριακίδου σημείωσε: «Οι παραδόσεις εμβολίων θα αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός τέταρτου εμβολίου που αναμένεται να εισέλθει στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες».

Επίσης, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν κενά, ούτε εμβόλια που δεν χρησιμοποιούνται. Για να το υποστηρίξουμε, χρειαζόμαστε πληροφορίες και ανταλλαγή δεδομένων».

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος είπε ότι η ΕΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων, της αξιολόγησης, της εξουσιοδότησης και της διαθεσιμότητας, μεταξύ άλλων μέσω πιο ευέλικτων διαδικασιών μέσω του HERA, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η ετοιμότητα για να γίνουν διαπραγματεύσεις για νέες ή προσαρμοσμένες συμφωνίες για εμβόλια κατά παραλλαγών.

Ακόμη, σημείωσε πως “ο SARS-CoV-2 δεν είναι πλέον ένας άγνωστος ιός, «σήμερα έχουμε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την παθολογία της» ενώ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο των μεταλλάξεων. «Τώρα αντιμετωπίζουμε μεταλλάξεις, έναν μεταβαλλόμενο ιό. Και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση για να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η αλληλεγγύη», κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

Τι γίνεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι εντός του Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση με σκοπό τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού. «Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», εξέφρασε η Γερμανίδα πολιτικός κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με Γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Θυμίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ζήτησαν τη «διατήρηση αυστηρών περιοριστικών» μέτρων, και την ταυτόχρονη επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού για την επιβράδυνση της εξάπλωσης των παραλλαγών του νέου κορωνοϊού, χωρίς όμως να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για ένα μελλοντικό «διαβατήριο εμβολιασμού». 

«Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι νέες παραλλαγές θέτουν πρόσθετες προκλήσεις. Πρέπει, συνεπώς, να διατηρήσουμε αυστηρούς περιορισμούς εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας» για να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, ανέφεραν οι 27 στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών των 27, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments