Ελλάδα

Κουφοντίνας απεργία: Συναγερμός στην Αστυνομία – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη

Κουφοντίνας απεργία: Συναγερμός στην Αστυνομία – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη
Κουφοντίνας απεργία: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και κάνει συσκέψεις με αξιωματικούς της ασφάλειας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την συνεχιζόμενη απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτήν την ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρίσκεται εκτάκτως στη ΓΑΔΑ όπου πραγματοποιείται σύσκεψη με αξιωματικούς της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζονται μέτρα φύλαξης αλλά και αποτροπής επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών μετά και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες ακόμα και σε αστυνομικά τμήματα.

Τελευταίο σοβαρό περιστατικό ήταν αυτό που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/3) στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Μετά τις 22:00 το βράδυ, πολλά άτομα βγήκαν από την εστία στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και άρχισαν να σταματούν ΙΧ, να ζητούν ταυτότητες από οδηγούς και να ψάχνουν για αστυνομικούς. Πολίτης κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι πολύς κόσμος είχε βγει στο δρόμο και σταματούσε αυτοκίνητα. Μετά την καταγγελία, έφτασε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά οι αντιεξουσιαστές είχαν φύγει. Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν έξω από την εστία και είχαν εντολή να επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν ότι οι «έλεγχοι» αυτοί συνεχίζονταν.

Στράτος Μαυροειδάκος: “Κίνδυνος να έχουμε νεκρό αστυνομικό”

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε λόγο για κίνδυνο έξαρσης της βίας ενώ συγχρόνως υπογράμμισε ότι τίποτα δεν τους φοβίζει. «Το κλίμα είναι βαρύ, μην έχουμε νεκρό αστυνομικό» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοια άτομα, επαγγελματίες είμαστε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Κάποιοι θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αστυνομικού νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση, φαίνεται και στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής. Μας ανησυχεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δε φοβόμαστε θρασύδειλα άτομα που χτυπάνε και μπαίνουν στο λαγούμι τους. Πάνω από 1000 άτομα νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, ανησυχούμε μήπως έχουμε έξαρση».

Αναφορικά με τους ελέγχους στοιχείων σε αυτοκίνητα από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο Βύρωνα. «Σκεφτείτε να ήταν συνάδελφος μου με την οικογένεια του μέσα σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Ζητούσαν στοιχεία, ταυτότητες. Είναι εικόνες ντροπής για κράτος δικαίου», κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments